Nog geen beoordelingen

Krokante kipburgers met guacamole

Krokante kipburgers met guacamole. Op het menu vandaag; zelf kipburgers maken met een heerlijk krokant korstje. Voor dit kipburger recept worden de kipburgers niet gefrituurd in olie, maar gebakken in de pan. Hoe krijg je dan een lekker krokant laagje op de kip? Lees snel mee, dan vertel ik je er alles over.

De basis van de kipburger in een krokant korstje is cornflakes. Ik heb dit kipburger recept getest met 3 verschillende laagjes: paneermeel, panko (Japans broodkruim) en gemalen cornflakes. Het test team was het unaniem met mij eens: cornflakes zorgt voor het lekkerste korstje. De lekkerste en stevig korst op de kipburger, krijg je na 2 keer paneren. Als laatste is een juiste en egale baktemperatuur van belang.

Kipburgers maken met krokant korstje

Hiervoor gebruik ik een keramische pan: Natural Chef van Tefal. Zodra de Thermo-Signal in de pan effen rood is, dan is de pan gereed voor gebruik. En de inductiebodem zorgt ervoor dat de hele pan gelijkmatig warm wordt. Dankzij de keramische laag (PFAS vrij) worden gerechten perfect krokant gebakken, zonder moeite en blijft de kip sappig. Dit is dus ideaal voor deze kipburgers met een krokant korstje. Niet alleen de burgers bakken we in de keramische pan, maar ook de hamburger broodjes rooster je kort in dezelfde pan.

Krokante kipburgers

Kipburgers maken

Heb je wel eens krokante kipburgers gemaakt? De bereiding is echt eenvoudig en het paneren is zo gepiept. De kip marineer je met kruiden en chilisaus. Voor erbij maak je guacamole. Kortom, dit recept wil je echt eens maken!

Krokante kipburgers maken

Krokante kipburgers met guacamole

Ingrediënten

Aantal personen4 kipburgers
  • 2 kipfilets 400 gram
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 20 gram zoete chilisaus
  • snuf zout & peper naar smaak
  • 100 gram cornflakes
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • olijfolie om in te bakken

Voor erbij

  • guacamole het basisrecept voor snelle guacamole uit de voorraadkast vind je hier
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • paar blaadjes sla naar keuze op de foto: blaadjes van een salatrio

Extra nodig

  • Tefal Natural Chef koekenpan en vershoudfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Leg de kipfilet op een snijplank, dek af met vershoudfolie en sla deze plat met een deegroller of de Tefal koekenpan. Steek uit elke kipfilet twee ronde vormen met een steker of een leg een kommetje op het vlees en snijd rond met een scherp mes.
  • Meng de kruiden met de chilisaus en smeer de kip hiermee in.
  • Zet 3 diepe borden klaar. Maal de cornflakes grof in de hakmolen van de staafmixer en leg ze op een bord. Kluts de eieren los en leg deze op bord 2. De bloem mag op bord 3.
  • Wentel de kipburgers eerst door de bloem, dan door het eimengsel en daarna door de cornflakes. Voor een extra krokante korst wentel je de kipburger nogmaals door het eimengsel en de cornflakes.
  • Verwarm de Tefal Natural Chef koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot de Thermo Signal rood kleurt. Snijd de hamburger broodjes doormidden en grill kort met de snijkant naar beneden in de pan. Veeg de pan eventueel schoon om broodkruimels te verwijderen. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de kipburgers in 6-8 minuten om en om goudbruin.
  • Maak ondertussen de guacamole. Voor een nog simpelere guacamole kun je ook 2 rijpe avocado’s op smaak brengen met zout, zwarte peper en knoflook kruiden. Snijd de tomaten in plakken en pluk een paar blaadjes sla van de krop.
  • Besmeer het hamburger broodje met de gaucamole. Leg de sla, tomaat en krokante kipburger erop. Serveer direct.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Kipburger recept maken

Kipburgers maken, kipburgers recept met krokante korst

Dit artikel betreft een samenwerking met Tefal. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda| Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.