Vers van de pers, een weekmenu met makkelijke recepten voor doordeweeks én de nodige kerstinspiratie. Over een week is het gewoon kerst! Van de week zijn er een aantal heerlijke blogs verschenen. Het is een mix en match menu. Kijk welke recepten bij je passen en bepaal zo je kerstmenu.
Zo kun je het kerstdiner starten met een champignonsoep. In het blog staan nog meer kerstwaardige soepen. Het eerste kerst hoofdgerecht is de zalm met kruidenkorst. Dit is een echte gezinsfavoriet. Tevens is het eerste toetje online gekomen: een witte chocolademousse.
Kom van de week zeker nog even kijken op de blog. Morgen (zondag) kun je genieten van een zalige stukje varkenshaas uit de oven. Daarbij heb ik nog een rollade, zoete aardappel gratin, vegetarisch kerstmenu en een kerstdessert voor je klaarstaan.
Wat eten we vandaag?
Voor deze week staan er weer makkelijke recepten voor je klaar. Maandag is het pasta dag met een vega saus. Dinsdag wordt het stampen met boerenkool met Spaanse invloeden. De spinazie quiche valt zeker bij velen in de smaak. Donderdag maak ik je heel makkelijk door alle ingrediënten op een bakplaat te doen. Vanaf vrijdagavond start de kerst met een zalige zalm, gourmetten en een super toetje.
Volgende week publiceer ik op zaterdag ook gewoon een weekmenu. Voor nu wens ik je een relaxte kerst. Maak het je niet te moeilijk en geniet van iedereen om je heen.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 236
Maandag: pasta met tomatensaus en spinazie
Wat is het toch heerlijk om de week te starten met een gerecht vol groente. Je maakt de pastasaus met blikken tomaat, spinazie en heerlijke ricotta. In dit gerecht is het van belang dat je echt goede blikken tomaten koopt van Mutti bijvoorbeeld.
Dinsdag: Spaanse boerenkool stamppot
Van de week aten wij sinds tijden weer eens een boerenkool stamppot. Mijn dochter is er niet zo fan van. Ik maakte een variant met salami en zongedroogde tomaat. Dit recept met chorizo en geroosterde paprika lijkt er erg op! Zo eet je boerenkool weer eens op een andere manier.
Woensdag: spinazie quiche
Dit recept van een quiche met spinazie was ik helemaal vergeten. Binnenkort maak ik dit makkelijke recept zelf ook weer eens. De vulling bestaat naast spinazie uit diepvries doperwten met roomkaas. Heerlijk!
Donderdag: traybake met bloemkool
Voor deze maaltijd gooi je alle ingrediënten- ongekookt – op de bakplaat. Hoe fijn en makkelijk is dat? De smaak van bloemkool is geroosterd te gek, dus wanneer zet jij dit recept op je weekmenu?
Vrijdag: zalm met kruidenkorst
Kerstavond! Ik heb geen idee hoe jouw kerst eruit ziet. Wij starten kerstavond al met lekker eten. Deze geroosterde zalm is een echte gezinsfavoriet en makkelijk klaar te maken.
Zaterdag: gourmetten met vlees
Bij ons staat er een dag gourmetten op het menu. Het belangrijkste is eigenlijk goed kwaliteit vlees. Marineren doe ik graag zelf en dit hier kun je verschillende gourmet recepten vinden.
De komende dagen kun je nog genoeg lekker verwachten voor kerst. Ben je nog op zoek naar een hoofdgerecht? Hier heb ik maar liefst 20 verschillende recepten voor kerst op een rijtje gezet.
Zondag: witte chocolademousse
Dit dessert wil je maken deze kerst. In de basis heeft de witte chocolade mousse 2 ingrediënten. Kies een lekker koekje uit voor de bodem, fruit en sprinkles voor de topping. Hoe feestelijk ziet dit eruit?
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.