• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Traybake met bloemkool, krieltjes en worst

Traybake met bloemkool, krieltjes en worst

maart 17, 2017 door Linda Reageer

Zoals je waarschijnlijk weet ben ik niet zo dol op een standaard aardappel – groente – vlees maaltijd. Dit vind ik vaak een beetje saai en op het burgerlijke af. Een traybake maakt de Hollandse pot net even anders en veel lekkerder als je het mij vraagt. Je vult een bakplaat met ingrediënten en schuift de traybake de oven in. Na de herfst variant met pompoen is het nu tijd voor een traybake met bloemkool, krieltjes en worst.

De oven vind ik een ideaal middel om mijn maaltijd in te bereiden. Ik kan niet wachten om straks in het nieuwe huis met de stoomoven aan de slag te gaan. Voor nu doe ik nog even met een “gewone” oven. Groente mag ik er graag in klaarmaken. Een bloemkool bijvoorbeeld smaakt perfect als je deze roostert. Veel beter dan koken in de pan. Voor de traybake marineer je het kooltje met olijfolie, mosterd, azijn en kruiden. Zo herken je de smaak van bloemkool niet eens meer.

Naast de bloemkool leg je de krieltjes op de bakplaat. Zo lust ik aardappeltjes elke dag wel. Lekker met een beetje olijfolie en een snufje zeezout. Het vlees voor deze makkelijke maaltijd zijn chipolata’s. Dit zijn dunne kruidige worstjes. Meestal zijn ze van varkensvlees gemaakt maar je hebt de worstjes ook van kip en die heb ik voor dit gerecht gebruikt. Alle ingrediënten garen tegelijk in de oven. Super handig. Kijk maar snel mee hoe je de traybake met bloemkool maakt.

Traybake met bloemkool, krieltjes en worst

Traybake met bloemkool, krieltjes en worst

recept voor 3/4 personen

  • 1 bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel Dyon mosterd
  • 1,5 eetlepel appel azijn (of witte wijn azijn)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • snufje zout en peper naar smaak
  • 500 gram krieltjes met schil
  • 6 kip chipolata worstjes
  • extra nodig: bakplaat met bakpapier

Stappen om een traybake met bloemkool, krieltjes en worst te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de bladeren en snijd het hart uit de bloemkool. Snijd de roosjes eraf. Leg ze in een vergiet en spoel af.
  3. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, azijn en de kruiden. Roer goed door elkaar. Leg de bloemkool roosjes in een kom en verdeel de dressing erover. Hussel bij voorkeur met je handen zodat de dressing goed verdeeld is.
  4. Borstel de krieltjes schoon. Snijd eventueel grote krieltjes doormidden zodat ze allemaal dezelfde grootte hebben en tegelijk gaar zijn.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Let de bloemkool erop, daarnaast de krieltjes (besprenkel met een beetje olijfolie en een snufje zout) en de worstjes.
  6. Zet 30 minuten in de oven en hussel halverwege alles door elkaar.

Traybake met bloemkool, krieltjes en worst

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner Tags: bakplaat recepten, bloemkool, bloemkool recepten, chipolata, eenpans gerecht, groente uit de oven, krieltjes, krieltjes recepten, makkelijke maaltijd, traybake, traybake recepten, worst

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl