Weet je dat ik ook wekelijks momenten heb, dat ik niet weet wat te koken? Ja echt! Dan heb ik geen enkele inspiratie en nergens trek in. Dan verval ik vaak in “klassiekers” die bij iedereen in de smaak vallen. Daarom vind ik hetweekmenu ook zo leuk om te maken. Ik scroll weer eens door mijn 650 (!) recepten en kom dan vergeten toppertjes tegen.
Een voorbeeld hiervan is de aspergetaart met gerookte zalm. Het woord “taart” alleen al zorgt voor blije koppies bij de kids. Denk nou niet dat de taart moeilijk is om te maken. En de pitaburger zet ik hier zelf binnenkort weer op het menu. Het is een perfect maaltje voor het einde van de week.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #23 makkelijke recepten
Maandag: groenteschotel
Op maandag starten we als vanouds met een vegetarisch recept. Deze schotel barst van de groente van wortel, biet, courgette tot zoete aardappel.
Dinsdag: kip in een braadzak
Drumsticks doen het altijd goed hier in huis. Nu kun je zakjes kruidenmix kopen om de kip mee te garen. Ik laat je zien hoe je dit zelf doet. Lekker bij aardappelen en groente.
Woensdag: de pastasalade
Dit recept vergeet ik nooit. Een paar keer per jaar komt dit bij ons op het menu of ik eet het bij vrienden. Bij ons in de groep is dit recept alom bekend en al vaak gemaakt. De smaken vervelen nooit….
Donderdag: aspergetaart met gerookte zalm
Ja, daar is de aspergetaart dan. Kook de asperges zoals je gewend ben. Vervolgens omwikkel je ze met zalm en maakt de vulling met eieren en Griekse yoghurt. Easy peasy toch?
Vrijdag: pita burger met gegrilde groente
Dit zegt Jord Althuizen, de bbq van Nederland (kijk maar even in de Allerhande van deze maand) over deze burger: “Deze burger is de ultieme combinatie van goed vlees met gegrilde groenten”.
Zaterdag: amuse avocado met zalm
Dit hapje van avocado en zalm lust ik elke avond wel. Het is een lekkere amuse voor bij een etentje of gewoon omdat het kan.
Zondag: rabarber compote
Bij seizoensgroente probeer ik er altijd zo vaak mogelijk van te genieten. Dit lukt lang niet altijd. Dus zet de rabarber op je boodschappenlijst en maak er eens een compote van.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen weekmenu’s? Deze kun je hier allemaal terug vinden.