• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Varkenshaas uit de oven met champignonsaus

Varkenshaas uit de oven met champignonsaus

december 19, 2021 door Linda Reageer

Samenwerking. Varkenshaas uit de oven is een klassiek hoofdgerecht voor kerst. Dit kerstrecept kan niet mislukken en iedereen lust het, succes gegarandeerd. In korte tijd zet je een compleet hoofgerecht op tafel. De champignonsaus voeg je toe aan de braadslede met de varkenshaas, daarnaast schuif je een kleinere schaal met krieltjes de oven in.

Met kerst hoef je niet uren in de keuken te staan om lekker te eten. Dat bewijst dit varkenshaas uit de oven wel! Binnen 30 tot maximaal 45 minuten zet je een compleet hoofdgerecht op tafel met groente en aardappeltjes. Je kunt zelfs na 20 minuten het kerst hoofdgerecht op tafel zetten, zeker als je vooraf een paar voorbereidingen doet.

Italiaans varkenshaas met spek uit de oven

Italiaans varkenshaas met spek 

Dit kerstrecept heeft een Italiaans tintje. De varkenshaasjes smeer je na het aanbraden in met pesto. Maak eens zelf pesto, want dat is zoveel lekkerder en ook zo gepiept. Een alternatief is de verse pesto uit het borrelschap. Vervolgens vouw je pancetta (Italiaans spek) om de varkenshaas. Zo blijft het vlees lekker sappig en mals van binnen.

Alle ingrediënten voor dit kerstrecept, inclusief de braadsledes koop je bij PLUS supermarkt. De braadsledes zijn van Tala Performance. Tala is een Brits merk met 120 jaar expertise in kookgerei voor koks en bakkers. De kwalitatief hoogwaardige producten zijn onwijs geliefd bij de Britten. Het motto van Tala is: koop goed, koop maar één keer. De producten zijn extreem duurzaam. Wat ik persoonlijk prettig vind, is dat de braadsledes (PFOA en BPA vrij) een dubbele anti-aanbak laag hebben. Je hebt dus weinig olie nodig. Daarbij zijn ze makkelijk schoon te maken en zijn ze krasbestendig.

Varkenshaas uit de oven

De Tala Performance braadsledes staan deze week in de PLUS folder met een fikse korting. Je kunt kiezen uit 3 varianten: braadslede large met schenktuit, de braadslede small (voor groente, aardappelen of vlees) en de crisper tray (voor krokante friet of pizza). Voor de varkenshaas uit de oven heb ik de braadslede large gebruikt, waarbij de schenktuit handig is om de champignonsaus in een kom te gieten. De krieltjes uit de oven passen perfect ernaast in de braadslede small.

Kijk gerust even rond op de blog naar andere varkenshaas recepten. Zo kan ik je deze varkenshaas in bladerdeeg aanbevelen of maak deze gevulde varkenshaas met onder andere zongedroogde tomaatjes en mozzarella, omwikkelt met rauwe ham.

Varkenshaas in oven met champignons en krieltjes

Varkenshaas uit de oven 

recept voor 4 personen

  • 2 culinaire varkenshaasjes (360 gram per stuk)
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram pasta paddenstoelenmix (2 verpakkingen)
  • olie
  • 2 flinke theelepels pesto
  • 8 plakken pancetta
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 250 ml slagroom

Voor erbij:

  • 500 gram krieltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zeezout

Extra nodig: 2 x Tala braadsledes*

Hoe maak je varkenshaas uit de oven:

  1. Laat de varkenshaasjes minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de sjalotjes in stukjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelenmix in plakjes en hak de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Boen de krieltjes schoon onder de kraan en snijd doormidden.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet beide Tala Roasting braadsledes lichtjes in met een beetje olie.
  4. Kook de krieltjes 5 minuten in zo weinig mogelijk water, giet af en laat de aardappels even droog stomen zonder deksel. Doe de krieltjes in de ovenschaal, giet er 2 – 3 eetlepels olijfolie over en bestrooi met zeezout.
  5. Bak de varkenshaasjes om en om goudbruin in een koekenpan met olie. Haal het vlees uit de pan.
  6. Gebruik dezelfde pan van het vlees, voeg eventueel meer olie toe. Bak de sjalotjes en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gesneden paddenstoelen toe, totdat ze bruin kleuren. Blus af met een lepel balsamico azijn. Voeg de slagroom en ¾ van het kruidenmengsel toe en laat een paar minuten pruttelen, totdat de saus iets dikker is.
  7. Smeer de varkenshaasjes in met pesto, leg de plakjes pancetta op het vlees, vouw eromheen en leg deze in de ingevette Tala braadslede. Giet de champignon roomsaus eromheen.
  8. Zet de braadsledes met de varkenshaas en krieltjes naast elkaar in het midden van de oven voor 20 minuten. Heb je een kernthermometer, dan kun je de volgende temperaturen aanhouden: 60-63 graden rosé en bij 70 graden is varkenshaas gaar.
  9. Bestrooi de varkenshaas uit de oven met het restant kruiden.

*De Tala Performance braadsledes kun je op een display in elke PLUS supermarkt vinden. Ze zijn tijdelijk te koop tot en met 2 januari 2022, dus wees er op tijd bij. Mocht je de braadsledes niet kunnen vinden, vraag het dan na bij het PLUS personeel.

Voorbereiding voor kerst: maak de varkenshaas tot en met stap 7. Omwikkel de varkenshaasjes met huishoudfolie en bewaar de champignonsaus tot gebruik in de koelkast. Haal het vlees een half uur tot een uurtje van te voren uit de koelkast om wederom op temperatuur te laten komen. Vervolg het recept vanaf stap 8.

 

Kerst recepten

enjoy X-mas met Linda

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Varkenshaas recepten oven

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Dit artikel betreft een samenwerking met Tala Performance. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda | Foto credits: HetSpijsDecor

Categorie: Diner, Kerst Tags: varkenshaas

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 262

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl