Witte chocolademousse met bastogne, dat klinkt als muziek in je oren toch? De witte chocolademousse heeft in de basis twee ingrediënten! Oh wat houd ik toch van dit soort makkelijke kerst desserts.
Voor de witte chocolademousse heb je slechts slagroom en witte chocolade nodig. Op de bodem van een Martiniglas leg je een koekkruimel laag. Ik ben dol op bastogne koekjes, maar je kan hier ook koffieleutjes, speculaas of zelfs oreo’s voor gebruiken.
On top kies je rood fruit naar keuze en eventueel sprinkles. In de supermarkt bij het bakschap kun je verschillende soorten kopen. Zoek je bijzondere sprinkles, bestel deze decoratie mee bij een bestelling bij bol of bij sprinklelicious.
De presentatie van de witte chocolademousse is lekker feestelijk door het glas. Een kerst dessert in een glaasje staat altijd gezellig op tafel. Deze cheesecake in een glaasje is ook een aanrader voor kerst. Een ander lekker dessert voor de witte chocolade liefhebber is deze no-bake witte chocolade cheesecake. Deze taart heb ik al zo vaak gemaakt, inmiddels neemt mijn dochter het van mij over.
Witte chocolademousse met bastogne
Ingrediënten
- 8 bastogne koekjes
- 200 gram witte chocolade Verkade of Tony Chocolonely
- 250 ml slagroom
- rood fruit naar keuze
- sprinkles naar keuze
- extra nodig: Martini glazen
Bereiding
- Maal 8 bastogne koekjes fijn in de hakmolen van de staafmixer. Je kunt ze ook in een stevige diepvrieszak stoppen, afsluiten en met een zwaar voorwerp zoals een deegroller kapot slaan.
- Smelt de witte chocolade aubain-marie op lage temperatuur. Laat kort afkoelen.
- Klopt de slagroom tot yoghurt dikte. Dit wordt ook wel lobbige slagroom genoemd. Deze lobbige slagroom is zeer geschikt voor pudding, bavarois en dus mousse. Roer de witte chocolade door de slagroom.
- Verdeel de bastogne kruimels over 4 tot 6 glaasjes, houd een beetje achter voor decoratie.
- Doe de witte chocolade mousse voorzichtig in de glaasjes. Het liefst gebruik je hiervoor een spuitzak. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
- Haal een half uur voor serveren uit de koelkast. Versier met rood fruit en sprinkles naar keuze.
Linda’s Tips
- Voorbereiding voor kerst: bereid dit toetje voor tot en met stap 5. Vlak voor het serveren maak je het kerst dessert op.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda Foto credits: HetSpijsDecor