• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta

Pasta met tomatensaus, spinazei en ricotta

februari 18, 2021 door Linda Reageer

Voor een pasta maaltijd kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Ik heb een lekkere vegetarische pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta voor je klaargezet. De combinatie van tomaat, spinazie en zachte ricotta (Italiaanse kaas) is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het resultaat is een romige tomatensaus zoals in de spinazie ricotta lasagne.

De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik net  als de pasta met broccoli honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. Deze recepten maakte ik vaak toen ik nog in loondienst was (toch alweer meer dan 8 jaar geleden….). Het hele gezin smulde ervan en zo hadden we direct een keer vegetarisch gegeten in de week.

Pasta met tomatensaus

Het wordt tijd dat jullie ook kunnen genieten van dit vegetarische pasta recept. Op de foto zie ik trouwens dat ik de geroosterde pijnboompitten vergeten ben. Mocht je dit in huis hebben, dan kun je dit er nog overheen strooien.

Pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta

recept voor 4 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf chilipoeder
  • 2 blikken tomaat (goede kwaliteit zoals Mutti)
  • scheutje rode wijn azijn
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • optioneel: geroosterde pijnboompitten

Hoe maak je een vegetarisch pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta?

  1. Snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie. Bak de knoflook en chilipoeder op laag vuur één minuut aan. Voeg de blikken tomaat toe en laat 30 minuten pruttelen. Plet de tomaten met de bolle kant van een lepel. Breng op smaak met een snuf zoutje, peper en een scheutje rode wijn azijn.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Hak de spinazie grof, voeg toe aan de tomatensaus en laat even slinken. Roer de helft van de ricotta erdoor met de gekookte pasta.
  4. Serveer de pasta op 4 borden en verdeel de rest van de ricotta erover. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel geroosterde pijnboompitten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta. Makkelijke pasta maaltijd voor het hele gezin en ook nog eens vegetarisch.

Pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta. Makkelijke pasta maaltijd voor het hele gezin en ook nog eens vegetarisch.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: pasta, pastasaus, ricotta, spinazie, Tomaten, tomaten in blik, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl