Voor een pasta maaltijd kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Ik heb een lekkere vegetarische pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta voor je klaargezet. De combinatie van tomaat, spinazie en zachte ricotta (Italiaanse kaas) is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het resultaat is een romige tomatensaus zoals in de spinazie ricotta lasagne.
De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik net als de pasta met broccoli honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. Deze recepten maakte ik vaak toen ik nog in loondienst was (toch alweer meer dan 8 jaar geleden….). Het hele gezin smulde ervan en zo hadden we direct een keer vegetarisch gegeten in de week.
Het wordt tijd dat jullie ook kunnen genieten van dit vegetarische pasta recept. Op de foto zie ik trouwens dat ik de geroosterde pijnboompitten vergeten ben. Mocht je dit in huis hebben, dan kun je dit er nog overheen strooien. Ook lekker is gebakken broodkruim over de pasta. Dat geeft een lekkere crunchy bite en is een goedkoper alternatief voor Parmezaanse kaas.
Pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- snuf chilipoeder
- 2 blikken tomaat goede kwaliteit zoals Mutti
- scheutje rode wijn azijn
- snufje peper en zout naar smaak
- 300 gram pasta naar keuze
- 200 gram spinazie
- 250 gram ricotta
- geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
- optioneel: geroosterde pijnboompitten
Bereiding
- Snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie. Bak de knoflook en chilipoeder op laag vuur één minuut aan. Voeg de blikken tomaat toe en laat 30 minuten pruttelen. Plet de tomaten met de bolle kant van een lepel. Breng op smaak met een snuf zoutje, peper en een scheutje rode wijn azijn.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Hak de spinazie grof, voeg toe aan de tomatensaus en laat even slinken. Roer de helft van de ricotta erdoor met de gekookte pasta.
- Serveer de pasta op 4 borden en verdeel de rest van de ricotta erover. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel geroosterde pijnboompitten
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor