Ter ondersteuning van het project #backtonormal kwam elke zaterdag een weekmenu online. Nu is het het project klaar en wat doe ik dan met de weekmenu’s? Ik kreeg zulke leuke reactie van jullie zoals: “ik heb een aantal nieuwe recepten aan mijn gewoneweekmenu kunnen toevoegen”. Daar draait dit hele weekmenu juist om, ter inspiratie voor die doordeweekse maaltijd.
Voorlopig houd ik het weekmenu dan ook aan. Het is niet de bedoeling dat je het complete menu kookt. Het idee is dat je eens een nieuw recept uitprobeert en zo je doordeweekse repertoire uitbreid. Bewaar je favoriete recepten of schrijf ze op in een boekje. Dit is dan een handig hulpmiddel voor die dagen dat je echt niet weet wat op tafel te zetten.
Deze week blijft het weekmenu nog winters met een hutspot, een lazy sushi op vrijdag, een gepofte zoete aardappel en voor het weekend een zelfgemaakt tussendoortje.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Weekmenu #5 makkelijke recepten
Maandag: gepofte zoete aardappel
Op maandag wordt er geen vlees gegeten. Een alternatief zijn bonen. Deze gepofte zoete aardappel met kidneybonen, avocado en tomatensalsa is een gerecht om je vingers bij op te eten.
Dinsdag: hutspot met knoflook en komijn
Een stamppotje maar dan net even anders. Dit is een hutspot met knoflook, komijn en sojasaus. Het heeft een lekker Oosters tintje gekregen door de gebakken spekjes met kruiden.
Woensdag: tagliatelle met romige preisaus
Deze pasta is favoriet bij kinderen. De saus heeft een romige smaak. De makkelijke maaltijd telt slechts 6 ingrediënten dus ideaal voor doordeweeks.
Donderdag: gekarameliseerde wortelen met honing
Elke week staat een groente centraal. Deze week zijn het de gekarameliseerde wortelen met honing. Lekker voor bij een stukje gebakken witvis of balletje gehakt met gekookte aardappelen.
Vrijdag: sushi in a bowl
Eten uit een kom (All day bowls) is helemaal hip tegenwoordig. Ik maakte in 2014 al deze sushi in a bowl. Rijst koken en alle ingrediënten snijden en klaar is je lazy sushi. Het is waanzinnig lekker en ideaal als je geen zin hebt om te koken, maar wel lekker en gezond wilt eten.
Zaterdag: zoete aardappel wafels met pecannoten pasta
Tja, ik ben er nog steeds niet over uit. Passen de zoete aardappel wafels nou in de category ontbijt, lunch of snack? Het is in ieder geval een heerlijk recept om dit weekend eens uit te proberen. En heb je geen wafel apparaat? Dan kun je er kleine pannenkoekjes van maken.
Zondag: no bake repen met cranberries en kokos
Het weekend gebruik ik vaak om een tussendoortje te maken. Mijn vriezer is gevuld met zelfgemaakte snacks. Deze no bake repen draai je in 5 minuten in elkaar en je hebt er slechts 7 ingrediënten voor nodig.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.