Nog geen beoordelingen

Spinazie quiche

“Wat willen jullie eten vandaag? Wel graag iets met groente want Chinees en friet hebben we al gehad dit weekend”.

Het is zondagmorgen en we zitten met het hele gezin aan de ontbijttafel. Bijna tegelijkertijd roepen de kids: “spinazie”. En bijna direct volgt: “spinazie taart” en “ja spinazie dat is lekker gezond”. Ik betrek de kinderen graag bij het eten, niet alleen bij het koken, maar juist ook wat er op tafel komt. Met een grote glimlach vertrek ik een paar uur later naar de supermarkt op zoek naar de ingrediënten voor de spinazie quiche.

Op zondag wil ik graag lekker eten en niet uren in de keuken staan. Een quiche past daar dan perfect bij. En bladerdeeg moet af en toe gewoon kunnen. Mijn advies is om een verse rol te gebruiken. Dit is handig in gebruik.

Deze hartige taart bevat twee soorten groente. Naast de spinazie worden ook diepvries doperwten toegevoegd. In mijn vriezer ligt altijd een pak, zodat een maaltijd op een snelle en makkelijke manier “groener” gemaakt kan worden.

Room of crème fraîche gebruik ik nauwelijks. De rest van het gezin verdraagt deze producten niet goed. Als alternatief heb ik dit keer eens roomkaas light gebruikt. Dit is voor hun geen probleem en een stukje minder vet dan room. Het vet zorgt natuurlijk juist wel voor smaak, dus kijk wat bij je past.

spinazie quiche

Spinazie quiche

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 rol verse bladerdeeg voor hartige taart of 5-6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram bladspinazie
  • 2 lente uitjes
  • 200 gram roomkaas light
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 4 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels oregano

Optioneel

  • 6 gedroogde tomaatjes

Extra nodig

  • quiche vorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de quichevorm (of taartvorm) in. Rol het bladerdeeg over de vorm.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie (eventueel in twee delen) tot het geslonken is. Druk het vocht eruit in een vergiet.
  • Snijd twee lente uitjes in ringetjes. Hak de spinazie grof. Meng de lente ui, spinazie, roomkaas én doperwten (gewoon bevroren uit de vriezer) in een kom. Verdeel het mengsel over de bodem.
  • Meng de eieren met de geraspte kaas, oregano en peper en zout. Giet over het spinazie mengsel.
  • Bak de spinazie quiche in 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.
spinazie quiche

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.