Weekmenu 73 – makkelijke recepten

Het is juni en over een paar weken staat de zomervakantie voor de deur. Voor deze periode ben ik bezig met een leuk project. Daar kom ik binnenkort op terug. Dit weekend staat even in het teken van vriendschap. Ik ben met 8 vriendinnen op stap in Den Bosch. De meeste ken ik al meer dan 20 jaar en ik vind het bijzonder dat wij dit soort activiteiten blijven ondernemen. Vandaag staat er een dagje shoppen op het programma. Dit is absoluut niet aan mij besteed, dus ik kijk nu al uit naar de lunch en de borrel vanmiddag 🙂

Ondertussen heb ik hetweekmenu natuurlijk voor jullie klaargezet. We beginnen de week met een golden oldie. De bieten linzen salade maak ik al jaren met enige regelmaat. De kip pilav met perziken valt denk ik bij iedereen wel in de smaak. Ook geef ik je een tip voor een basissaus voor pasta. Het weekend kun je los met zelfgemaakte Vietname loempia’s en een ontbijttaart.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 73 makkelijke recepten

Maandag: bieten linzen salade

Deze salade van bieten, linzen en feta is een recept van meer dan 4 jaar geleden en nog steeds eet ik dit regelmatig. Je kunt deze salade ook als diner serveren door de hoeveelheden te vergroten en er couscous bij te serveren.

Bieten Linzen salade

Dinsdag: soffritto de basis uit de Italiaanse keuken

De basis voor veel Italiaanse recepten is ui, wortel en bleekselderij. Vervolgens voeg je nog tomaten in blik toe en gehakt en je hebt een snelle bolognese saus in huis.

soffritto de basis voor pasta saus

Woensdag: kip pilav

Kip pilav met perziken en rijst. Wat een feest om op tafel te zetten. De is vol smaak en pittig en zoet tegelijk.

kip pilav met perzik en rijst

Donderdag: asperges met zalm en krieltjes

Een bakplaat vol lekkers, wie lust dit nu niet? Je schuift de krieltjes en asperges de oven in en na 10 minuten mag de zalm er ook bij.

Groene asperges met zalm uit de oven

Vrijdag: Griekse gehaktballetjes

Manlief wordt heel blij van dit gerecht: Griekse gehaktballetjes. Lekker met een pita broodje en tzatziki of als onderneem van een maaltijd met groente en aardappelen.

Griekse gehaktballetjes

Zaterdag: zelf loempia maken

Meer dan 30 jaar na mijn eerste Vietnamese loempia heb ik deze snack eindelijk eens zelfgemaakt. Ik dacht dat het moeilijk was om te maken. Niets is minder waar en de smaak is te gek.

vietnamese loempia's zelf maken

Zondag: havermout ontbijttaart

Ik sluit het weekmenu af met dit taartje met een bodem van havermout en een vulling van Griekse yoghurt en jam is geschikt voor elk moment van het jaar en niet alleen voorbehouden aan Moederdag natuurlijk. Het is in ieder geval een feestelijke start van de dag.

Havermout ontbijttaart voor moederdag

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.