Nog geen beoordelingen

Honing mosterd dressing

Honing mosterd dressing, wie kent dit niet? Een blik op het schap in de winkel, maakt duidelijk hoe populair deze dressing is. Met het blik op de zomer heb ik een lekker en makkelijk recept voor zelf honing mosterd dressing maken voor je.

Een zelfgemaakte dressing is heerlijk voor bij een salade. Nu eet ik niet alleen in de zomer salades. Bijna dagelijks eet ik groente bij de lunch. Meestal in de vorm van een lunchsalade. Een van mijn favoriete dressings is deze honing mosterd dressing voor een zoete aardappel salade met bieten of een kikkererwten salade.

Dressing maken met honing, mosterd, olijfolie, citroen en zout

Voor deze klassieke dressing heb je slechts 5 ingrediënten nodig. Vier van de 5 producten heb je vast standaard op voorraad. Heb je geen verse citroen in huis? Geen nood, gebruik een azijn variant naar keuze.

Houd de blog in de gaten. De komende weken komen er meer recepten voor zelf dressing maken aan. Zodra je eenmaal zelf je dressings maakt, wil je niet anders meer. Zo komt mijn favo Aziatische dressing nog voorbij, maar ook een frisse yoghurt dressing.

Mosterd honing dressing zelf maken

Honing mosterd dressing

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout
  • 4 eetlepels goede olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng alle ingredienten door elkaar en proef de honing mosterd dressing. Breng eventueel op smaak met extra honing of mosterd. Gebruik de hoeveelheid dressing naar smaak. De portie is genoeg voor 4 personen.

Wil je dit dressing recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Honing mosterd dressing maken

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.