Zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes

Hoe is het met jullie Januari blues? Door de griep lijkt het bij mij of 2018 nu pas is begonnen. En ik heb zo’n zin in dit jaar. Mijn hoofd stroomt over met ideetjes en het zijn er zoveel, dat ik niet weet waar ik zal beginnen. Ik heb mezelf even streng toegesproken om eerst een aantal blogs en nieuwe recepten uit te werken. Zo in het begin van het nieuwe jaar staan er veel stamppotten bij ons op tafel. Het is makkelijk, voedzaam en lekker. Dezezoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes is weer eens iets anders.

Het leuke aan een stamppot is dat je met een paar eenvoudige ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel zet. Dit keer is de basis geen aardappel maar een zoete aardappel waarmee je een extra groente op tafel zet. Dat is nu precies waar ik behoefte aan heb. De prei wordt op smaak gebracht met curry madras kruiden. Ik ben helemaal fan van de kruiden van Jonnie Boer. Heb je deze nu niet in huis, breng de prei dan op smaak met kerrie en zwarte peper voor extra pit.

Bij deze stamppot wordt even geen vlees geserveerd maar geitenkaas balletjes gerold in gezouten pinda’s. Oh wat een uitvinding is dat zeg. Het zilte van geitenkaas past goed bij het zoete van de zoete aardappel. Zo zie je maar weer dat variëren echt niet zo moeilijk is.

Een stamppot is lekker, voedzaam en makkelijk te maken. Deze zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes is een smakelijk vegetarisch recept.

Zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes

Recept voor 4 personen:

  • 1,5 kilo zoete aardappel
  • scheutje olijfolie
  • scheutje melk
  • 800 gram fijn gesneden prei
  • 2 theelepels curry madras kruiden – Jonnie Boer (alternatief is kerrie poeder)
  • scheutje olijfolie
  • 250 gram geitenkaas in plakjes (bv Bettine)
  • 70 gram gezouten pinda’s

Stappen om een zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes te maken:

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukjes. Kook in zo’n 10 – 15 minuten gaar. Breng op smaak met een scheutje melk en klontje boter.
  2. Bak de prei met de curry kruiden in een scheutje olijfolie.
  3. Snijd ondertussen de geitenkaas plakjes doormidden. Rol van elke helft een balletje. Stamp de pinda’s grof in een vijzel of met een mes. Leg de pinda’s op een bord en rol de balletjes geitenkaas erdoor.
  4. Roer de gebakken prei door de zoete aardappelpuree. Serveer met de geitenkaas balletjes.

Tip: in plaats van gezouten pinda’s kun je de geitenkaas ook door gebakken uitjes rollen.

Een stamppot is lekker, voedzaam en makkelijk te maken. Deze zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes is een smakelijk vegetarisch recept.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.