3.8 uit 12 beoordelingen
bereiding 30 minuten

Kip kerrie met kokosmelk

Kip kerrie met kokosmelk is een makkelijk recept voor doordeweeks. Als ik een Aziatische maaltijd maak, is dit meestal een combinatie van rijst met kip. Na honderden keren nasi goreng maken, is variatie welkom 🙂 Sinds een paar maanden staat dit kip kerrie recept met regelmaat op tafel. De basis ingrediënten heb ik standaard in huis. Zo hoef ik alleen een keuze te maken voor de groente bij de kip kerrie. Kies ik voor sperziebonen, snijbonen of bloemkool?

Kip kerrie recept

Romige kip kerrie

Voor de kip kerrie gebruik je een pakje van 250 ml kokosmelk en vul je de rest van de kerriesaus aan met water en kippenbouillon. Dit is zalig en een bewuste keuze. Voor een extra romige kip kerrie gebruik je een blik kokosmelk van 400 ml. Kijk wat bij je past.

Wil je vaker Aziatisch koken zonder pakje en zakje? Probeer deze zoet zure kip, babi pangang of Chinese tomatensoep eens.

Kip kerrie met kokosmelk, rijst en snijbonen

Kip kerrie met kokosmelk

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 400 gram kip
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olie om in te bakken
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 ml heet water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • snuf chilipoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel kurkuma (optioneel)
  • 400 gram snijbonen
  • kroepoek (optioneel)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je kip kerrie met kokosmelk?

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de kip in stukjes. Snijd de uien en hak de knoflook. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip 3 minuten. Zet het vuur iets lager en voeg de ui en knoflook toe en bak glazig.
  • Voeg de kerriepoeder, kokosmelk, heet water, kippenbouillon en kruiden toe. Zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Mocht de saus te dun zijn, meng dan 2 theelepels maizena met 1 eetlepel water en roer door de kip met kerrie.
  • Kook ondertussen de snijbonen 8 minuten. Serveer de kip kerrie met rijst, snijbonen en optioneel kroepoek.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Kip kerrie zonder pakjes en zakjes
Kip kerrie recept

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.