• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Tonijnburgers maken met vis uit blik

Tonijnburgers

juli 13, 2017 door Linda 5 Reacties

Sponsored. Wil je meer vis eten, thuis of op vakantie? Haal dan vis in blik in huis. In mijn voorraadkast staan altijd een aantal blikjes vis, waarmee je eenvoudig deze tonijnburgers kunt maken.

Tonijnburgers maken stond al een tijdje op mijn “kook lijstje”. Wij zijn thuis gek op burgers en variatie is altijd welkom. Met tonijn uit blik kun je heel makkelijk deze zalige vis burgers maken. Wanneer ga jij deze burgers maken?

Op de blog staan genoeg tonijn recepten vinden. Meer vis eten is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Je kunt een tonijn salade maken voor op brood of tonijn toevoegen aan een pastasaus en deze quesadillas met tonijn lust ik elke dag wel. Daarnaast kun je tonijn toevoegen aan een lunch salade.

Tonijnburgers

Tonijnburgers

Recept voor 4 stuks:

  • 2 blikjes Princes tonijnmoot op olie (MSC)
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram verse platte peterselie (half bosje)
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1/2 theelepel gerookte paprika poeder
  • 50 gram panko of paneermeel
  • 1 ei
  • olijfolie

Voor erbij:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 – 2 tomaten
  • paar blaadjes ijsbergsla
  • mayonaise
  • zoete chilisaus

Hoe maak je tonijnburgers?

  1. Laat de blikjes tonijn goed uitlekken. Druk het vocht eventueel met je handen eruit.
  2. Snijd het sjalotje en teentje knoflook fijn. Hak de peterselie. Meng in een kom de uitgelekte tonijn, sjalotje, knoflook, peterselie, mayonaise, gerookte  paprika poeder, panko en ei. Zet 30 minuten weg in de koelkast, zodat de smaken kunnen binden.
  3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op medium hoog vuur. Maak vier burgers van het mengsel en bak 5 minuten per kant in de koekenpan.
  4. Verwarm de broodjes ondertussen. Snijd de tomaten in plakjes en de ijsbergsla in reepjes. Meng 2- 3 eetlepels mayonaise met zoete chilisaus naar smaak. Besmeer de broodjes met de chili mayo, beleg met de sla, tomaten en leg de tonijnburgers erop. Serveer direct.

Tip: de tonijnburgers zijn ook lekker ter vervanging van een balletje gehakt bij een maaltijd met aardappelen en groente.

Tonijnburgers

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral te lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Dit artikel met tonijnburgers betreft een samenwerking met Princes. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Diner Tags: burger, burgers, hamburger, tonijn, tonijn in blik

Lees Interacties

Reacties

  1. Marielle zegt

    juli 13, 2017 om 7:48 pm

    Super leuk, ik heb mij aangemeld!

    Beantwoorden
  2. Els zegt

    juli 14, 2017 om 5:09 pm

    Ik wil me ook graag aanmelden maar het koppelen met fb lukt niet??
    Doe ik iets niet goed??
    Groetjes Els

    Beantwoorden
  3. Lynet zegt

    juli 15, 2017 om 9:05 am

    Mmmm zien er lekker uit! Mocht ik geselecteerd worden dan zal ik ook zeker de burgers gaan maken

    Beantwoorden
  4. sanda zegt

    juli 22, 2017 om 5:03 pm

    Ik heb me aangemeld en wacht in spanning :) Dit lijkt me echt super om te doen, gezien ik graag kook en meestal met verse ingrediënten dit is een echte nieuwe en leuke uidaging!

    Beantwoorden
  5. janine zegt

    juli 26, 2017 om 10:21 am

    ik neem aan dat je de burgers ook n dag van te voren kunt maken en in de koelkast kunt bewaren? zodat ik morgen gelijk kan gaan bakken? :)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl