Weekmenu makkelijke recepten 224

Weekmenu alarm! De eetplanning van deze week biedt volop variantie en een paar heerlijke comfortfood recepten. Zo schuif je kip in een braadzak de oven in. Kinderen zullen smullen van de macaroni schotel met salami en broccoli. Vrijdag wordt er niet gekookt en gooi je alle ingrediënten voor sushi in een kom. Schenk er een lekker wijntje bij en laat het weekend beginnen.

Allereerst nog wel even bepalen welke recepten je wilt maken. Pak pen en papier erbij voor de boodschappenlijst en zorg dat je alle boodschappen in huis hebt. Zelf bepaal ik voor de hele week het weekmenu, maar koop halverwege de week verse ingrediënten. Er verandert regelmatig iets en zo hoef ik niks weg te gooien.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 224

Maandag: penne met spinazie en gorgonzola

Deze vegetarische pasta met spinazie en gorgonzola staat binnen een mum van tijd op tafel. Dit recept kun je nauwelijks koken noemen, kijk maar even mee.

Penne met spinazie en gorgonzola

Dinsdag: kip met kruidenboter

Een hele kip lekker mals klaarmaken doe je met een braadzak. De zak vul je met groente en kruidenboter en zo stoomt de kip in de braadzak. De laatste 10 minuten zet je de kip zonder zak in de oven, zodat het vlees een mooi korstje krijgt.

Kip met kruidenboter en groente in een braadzak

Woensdag: prei stamppot met pesto

Naast boerenkool, hutspot en zuurkool zijn er nog zoveel meer lekkere stamppotjes. Maak deze stamppot met prei en pesto eens.

Preistamppot met pesto

Donderdag: macaroni ovenschotel

Een ovenschotel met macaroni, salami en broccoli. Dit is comfort food ten top. Mocht je een drukke dag voor de boeg hebben, dan zou ik deze ovenschotel op het weekmenu zetten.

Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar.

Vrijdag: sushi in a bowl

Eten uit een kommetje blijft hip. Deze bowl met sushi maakte ik voordat het een trend was. Dit recept is uit luiheid geboren, want ik ben niet zo goed in sushi rollen. Alle sushi ingrediënten in een kom doen, dat lukt mij dan weer wel. Heerlijk voor de vrijdagavond.

Sushi in a bowl

Zaterdag: aardbeien tiramisu

Het weekend staat er een zalig dessert klaar. Deze zomerse tiramisu met aardbeien is zonder alcohol of rauwe eieren dus iedereen kan hiervan genieten.

Aardbeien tiramisu met kwark

Zondag: appel crumble plaatcake

Bij een nieuwe appeloogst hoort een appel recept. Zet deze appelcake met een kruimel topping snel op de planning.

Appel crumble plaatcake

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.