4.7 uit 6 beoordelingen
30 minuten
oventijd 10 minuten

Burrito’s met gehakt en bonen

Deze burrito’s met gehakt staan elke twee weken bij ons op tafel. Echt zo ontzettend suf dat ik de wraps met gehakt en bonen nog nooit heb gedeeld. Vaak staat de tafel vol met bakjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen. Vandaag heb ik de wraps met gehakt in de oven gezet, lekker met een laagje kaas erover. Heerlijk!

Een burrito met gehakt kun je op honderden verschillende manieren vullen. Het recept voor burrito’s met gehakt en bonen dat ik vandaag deel is een basis recept. Vaak bekijk ik ook even wat er nog in de koelkast ligt aan groente of een restje rijst en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.

Wraps met gehakt en bonen. Een lekkere en makkelijke Mexicaanse maaltijd zonder pakjes en zakjes.

Wraps met gehakt of kip

Naast een wrap met gehakt kun je ook burrito’s met kip maken. Zo staat mijn recept voor zelf burrito’s maken zonder pakjes en zakjes al een paar jaar online. Net als een recept voor zelf wraps maken. Dit is trouwens makkelijker dan je denkt en zoveel lekkerder. Probeer zelf wraps maken eens uit, je wilt nooit meer anders.

Wraps met gehakt in de oven voor een lekkere knapperig korstje met kaas.

Burrito’s met gehakt

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 kleine uien of 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels Mexicaanse taco kruiden (Euroma) of gebruik deze burrito kruidenmix
  • 3 tomaten
  • 150 gram mais uit blik
  • 310 gram kidneybonen uit blik
  • 200 gram geraspte kaas
  • 8 medium wraps

Voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je burrito’s met gehakt?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui en paprika in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin zonder olie. Voeg de ui, paprika en knoflook toe, totdat de ui glazig en de paprika zacht is.
  • Voeg het blikje tomatenpuree en Mexicaanse taco kruiden kruiden toe en bak 2 tot 3 minuten.
  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes en voeg toe aan de pan. Spoel ondertussen de mais en kidneybonen af en voeg toe aan het gehakt groente mengsel. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur uit.
  • Haal de wraps uit de verpakking en vul met het mengsel uit de pan en kaas naar smaak, houd een kleine hoeveelheid achter. Strooi het laatste restje kaas over de opgerolde tortilla’s en zet in een ingevette ovenschaal. Bak de burrito’s met gehakt 10 minuten in de oven. Serveer met zelfgemaakte guacamole en sla.

Linda’s Tips

  • Tip: Wil je liever wraps met gehakt zonder oven maken, zodat iedereen zijn eigen wrap vult? Maak het burrito recept tot en met stap 3. Vul vervolgens bakjes met het gehaktmengsel, gesneden tomaat, mais, kidneybonen, kaas, sla en vergeet de zelfgemaakt guacamole niet. Verwarm de wraps volgens de verpakking, besmeer met guacamole en beleg met de ingrediënten naar keuze, rol op en geniet ervan.
  • Tip: maak een ultra snelle guacamole door 2 rijpe avocado’s met een klein sjalotje, teentje knoflook, snuf chilipoeder en peper en zout te pureren met de staafmixer.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.