Nog geen beoordelingen

Snelle kip marinade (oosters) maken

Wil je een kip marinade maken zonder pakje en zakje? Dat is makkelijker dan je denkt. In een handomdraai maak je deze snelle kip marinade. Een basis marinade bestaat vaak uit olie, zuur en kruiden. Voor een Oosterse maaltijd kom je direct uit bij sojasaus, ketjap, knoflook en een snufje chilipeper voor pit.

Marinade voor kip

Voor deze oosterse kip marinade maak ik gebruik van standaard ingrediënten uit de voorraadkast. Natuurlijk ben je vrij om verse knoflook en vers gesneden chilipeper gebruiken. Of de smaken nog verder uit de breiden tot een heerlijke saté voor op de barbecue. Zin in barbecueën gekregen? In dit blog staan 3 verschillende recepten voor kip marineren voor de bbq.

De eenvoudigste marinades zijn vaak de beste en het houdt het vlees lekker mals. Je zult zien dat de maaltijd hierdoor extra smaak krijgt. En deze Oosterse kip marinade maak ik al jaren en inmiddels met mijn ogen dicht. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik “oosters” kook op mijn manier. Eigenlijk is het niet meer dan een twist geven aan wat groente en vlees met behulp van Oosterse ingrediënten.

Minimaal één keer per week staat er een Aziatische maaltijd op het menu zoals gebakken noedels of kip met mihoen of een wokrecept. En zoals je ziet stelt het marineren niet zoveel voor en kun je elke keer voor een andere twist en dus andere smaak zorgen.

Nog een tip voor je: een klein scheutje sojasaus over de gebakken groente doet wonderen.

Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd

Snelle kip marinade (oosters) maken

Ingrediënten

1 portie
  • 200 gram kipfilet (of kippedij)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipeper

  • Snijd de kip in gelijke blokjes. Maak een marinade van de olie, sojasaus, ketjap, knoflookpoeder en chilipeper. Meng het goed door elkaar en voeg de kip toe. Zorg dat je de gemarineerde kip in een ondiepe schaal legt. Heb je tijd laat dan de kip met huishoudfolie erover in de koelkast intrekken.
  • Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur. Bak hierin de kip zonder olie goudbruin, want de marinade bevat al olie. Bewaar de overgebleven marinade. Haal de kip uit de pan en houd warm onder huishoudfolie. Maak de koekenpan niet schoon en bak hierin de groente naar keuze. Voeg het restant van de marinade erover. Verwarm de kip de laatste minuten nog even mee.
  • Maak ondertussen de rijst, noedels of wat dan ook volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de kip met groente met de koolhydraten naar keuze en klaar is de maaltijd.

Linda’s Tips

De Oosterse kip marinade is een heerlijke basis voor saté. Ben je op zoek naar nog meer marinades voor de barbecue? Download dan het E-book barbecue recepten.
Download button
Snelle Oosterse marinade voor kip in een wokgerecht of saté.
Snelle kip marinade maken. Kip marineren in ketjap, knoflook en sojasaus. Dit recept voor kip is lekker als basis voor saté. #kip #marineren
Een Aziatisch recept voor kip marineren met ketjap, knoflook, sojasaus, olie en chilipoeder. Dit recept voor kip is lekker als basis voor saté. #kip #marineren

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.