Koken zonder pakje en zakje is toch echt makkelijker dan je denkt. In een handomdraai maak je deze snelle kip marinade. Een basis marinade bestaat vaak uit olie, zuur en kruiden. Voor een Oosterse maaltijd kom je direct uit bij sojasaus, ketjap, knoflook en een snufje chilipeper voor pit.
Voor deze oosterse kip marinade maak ik gebruik van standaard ingrediënten uit de voorraadkast. Natuurlijk ben je vrij om verse knoflook en vers gesneden chilipeper gebruiken. Of de smaken nog verder uit de breiden tot een heerlijke saté.
De eenvoudigste marinades zijn vaak de beste en het houdt het vlees lekker mals. Je zult zien dat de maaltijd hierdoor extra smaak krijgt. En deze Oostere kip marinade maak ik al jaren en inmiddels met mijn ogen dicht. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik “oosters” kook op mijn manier. Eigenlijk is het niet meer dan een twist geven aan wat groente en vlees met behulp van Oosterse ingrediënten.
Minimaal één keer per week staat er een Aziatische maaltijd op het menu zoals gebakken noedels of kip met mihoen of een wokrecept. En zoals je ziet stelt het marineren niet zoveel voor en kun je elke keer voor een andere twist en dus andere smaak zorgen.
Nog een tip voor je: een klein scheutje sojasaus over de gebakken groente doet wonderen.
Snelle kip marinade (oosters) maken
recept voor 1 portie
- 200 gram kip (dij)filet
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snufje chilipeper
Stappen om een snelle kip marinade (oosters) te maken:
- Snijd de kip in gelijke blokjes. Maak een marinade van de olie, sojasaus, ketjap, knoflookpoeder en chilipeper. Meng het goed door elkaar en voeg de kip toe. Zorg dat je de gemarineerde kip in een ondiepe schaal legt. Heb je tijd laat dan de kip met huishoudfolie erover in de koelkast intrekken.
- Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur. Bak hierin de kip zonder olie goudbruin, want de marinade bevat al olie. Bewaar de overgebleven marinade. Haal de kip uit de pan en houd warm onder huishoudfolie. Maak de koekenpan niet schoon en bak hierin de groente naar keuze. Voeg het restant van de marinade erover. Verwarm de kip de laatste minuten nog even mee.
- Maak ondertussen de rijst, noedels of wat dan ook volgens de gebruiksaanwijzing.
- Serveer de kip met groente met de koolhydraten naar keuze en klaar is de maaltijd.
De Oosterse kip marinade is een heerlijke basis voor saté. Ben je op zoek naar nog meer marinades voor de barbecue? Download dan het E-book barbecue recepten.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
geweldig dit recept mijn hartelijke dank
Top idee als basis. Er rest mij wel één vraag: De olie en sojasaus/ketjap mengen niet goed door de eigenschappen van de bestanddelen. Is dit een recept voor een marinade die je langer kan bewaren, of om iedere keer vanaf start te beginnen?
Indien het eerste snap ik de keuze voor de olie.
Tip voor anderen: voeg er een snufje ketoembar (gemalen korianderzaad) en kurkuma aan toe.
In ieder geval topbasismarinade!!
HI Eric, deze marinade maak ik iedere keer vanaf het begin en bewaar ik dus niet. Leuk dat je de basis marinade lekker vindt. Waarschijnlijk houd je ook wel van deze marinade voor de saté https://www.lekkeretenmetlinda.nl/zelf-sate-maken/ Gr. Linda
En een beetje verse gember of poeder…
Hi Esther, hmm dat is inderdaad ook erg lekker. Of nog een snuf chilipoeder, kurkuma of koriander.