Ditweekmenu is voorlopig het laatste. Nu jullie ook massaal op vakantie gaan, heeft het weinig zin om met een weekplanning te komen. Wees niet getreurd, ik pak het weekmenu na de zomer gewoon weer op. Hiervoor in de plaats kom ik met alternatieve recepten die passen bij de zomer. Daar vertel ik maandag meer over!
Op het menu staat een traditioneel pastagerecht. Vervolgens kom ik met twee maaltijdsalades. De quinoa salade met avocado en makreel is lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. De pastasalade met geitenkaas, druiven en appel heeft een fantastische dressing. Kijk zelf maar even. De Aziatische noedelsalade met mango en garnalen kun je zowel koud als warm eten.
Ben je al bezig met de voorbereidingen voor de vakantie? Heb je ook een lange autoreis voor de boeg? Dan geef ik je mijn ideetjes voor picknick recepten onderweg naar vakantie. De recepten zijn allemaal snel klaar en de meeste kun je een dag van te voren voorbereiden. En ben je nog even thuis? Koop dan een paar kilo tomaten en ga aan de slag met de pastasaus.
En nu ga ik genieten van de zomer. Ik hoop dat jullie ook een fantastische tijd hebben!
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #27 makkelijke recepten
Maandag: spaghetti alla Norma
Het is altijd goed om de week te starten met een vegetarisch recept. Deze spaghetti saus is een klassieker.
Dinsdag: quinoa met avocado en makreel
Misschien ben je niet zo gek op quinoa, dan kun je ook couscous gebruiken in deze salade met avocado en makreel.
Woensdag: pastasalade met geitenkaas
Een pastasalade met geitenkaas, noten en appel is altijd goed voor een zomerse dag. Je kunt dit goed voorbereiden en meenemen naar het park, boot of vrienden.
Donderdag: noedelsalade met mango en garnalen
Een Oosters gerecht mag natuurlijk niet ontbreken. De combinatie van noedels, mango, garnalen en een chilisaus dressing is altijd goed.
Vrijdag: speltpizza
De blog staat vol met pizza recepten. Dit deeg wordt gemaakt van speltmeel.
Zaterdag: picknick recepten onderweg naar vakantie
In een handomdraai zet je deze picknick recepten klaar, zodat je onderweg naar vakantie lekker kunt eten. Zonder de gehaktballetjes start manlief de auto niet, dus ik heb ze al klaar staan in de vriezer…
Zondag: zelf pastasaus maken van verse tomaten
Dit pastasaus recept is van Italiaanse vrienden van ons. De smaak is zo lekker en puur. Je maakt een grote pan en vult direct de vriezer. Maak de saus nu omdat de tomaten goed geprijsd zijn.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen weekmenu’s? Deze kun je hier allemaal terug vinden.