• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

juni 11, 2017 door Linda 2 Reacties

Ben jij een pindakaas lover? Dan raad ik je aan om even verder te lezen. Tegenwoordig is pindakaas helemaal hip en produceren ambachtelijke bedrijfjes dit goddelijke goedje in allerlei variaties. En kookboeken zijn nu eenmaal het logische vervolg. Deze pindakaas rijstrepen komen dan ook uit het boek Pindakaas.

Tja, ik behoor tot team pindakaas en ben waarschijnlijk bevooroordeeld bij dit boek. Alle recepten lijken mij heerlijk van zoet tot hartig. Sommige recepten zijn lekker simpel met weinig ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld de granola met 4 ingrediënten. Een ander recept is uitgebreider zoals een pompoen soep. Als pindakaas liefhebber ben ik in ieder geval weer op ideeën gekomen. Zo tof om te zien wat je allemaal met zo’n simpel potje pindakaas kunt maken.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Zo wil ik de noedels met pindakaas-koriander pesto snel uitproberen. Verder ben ik nieuwsgierig naar de combi van bacon met pindakaas en krijg ik trek bij het bekijken van de toffeetaart met gekookte gecondenseerde melk (dulce de leche).

De pindakaas rijstrepen uit het Pindakaas boek zijn in ieder geval te gek. Het zijn lekkere krokante rijstrepen geworden. Ik heb een paar kleine aanpassingen aan het recept gedaan. Zo heb ik de hoeveelheden gehalveerd, want 12 repen in één keer maken vind ik veel. Ik weet namelijk niet of je deze in de vriezer kunt bewaren.  Daarbij dacht ik nog zonnebloempitten in huis te hebben. Helaas greep ik mis, dus heb ik alleen pompoen pitten gebruikt.

En kijk ze zijn precies geworden zoals in het boek. Dus waar wacht je eigenlijk nog op?

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Pindakaas rijstrepen

recept voor 6 stuks

  • 75 gram pindakaas
  • 75 gram honing
  • 20 gram rijstwafels (3 stuks)
  • 25 gram cranberry’s
  • 60 gram pompoenpitten
  • extra nodig: siliconen bakvorm met reepvormige bakjes (te koop bij Xenos)

Stappen om pindakaas rijstrepen te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 135 graden (hetelucht 120 graden).
  2. Verwarm de pindakaas en honing op een zeer laag vuur totdat de pindakaas mooi dun is.
  3. Doe de rijstwafels in een plastic zakje en sla met de deegroller of een ander zwaar voorwerp tot kruimels. Meng met de cranberry’s en pompoenpitten.
  4. Voeg het pindakaas honing mengsel er aan toe. Zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
  5. Verdeel het mengsel over de siliconen bakvorm. Je koopt dit bij de Xenos en ik gebruik dit heel vaak. Druk het mengsel extra aan met een cocktail stamper. Heb je dit nu niet dat kun je je handen even vochtig maken en 12 repen of balletjes verdelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet de bakvorm in de oven en bak in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de pindakaas rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Voor dit review heb ik een gratis exemplaar ontvangen. Lees hier mijn disclaimer. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Categorie: SNACK Tags: pindakaas, rijstwafels, tussendoortjes, zelf tussendoortjes maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Anja zegt

    juli 17, 2017 om 12:08 pm

    Heerlijk!!

    Beantwoorden
  2. Danielle zegt

    augustus 20, 2017 om 10:57 am

    Ze smaken heerlijk! Enige probleem is dar ze uit elkaar vallen. Enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.