Nog geen beoordelingen

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Ben jij een pindakaas lover? Dan raad ik je aan om even verder te lezen. Tegenwoordig is pindakaas helemaal hip en produceren ambachtelijke bedrijfjes dit goddelijke goedje in allerlei variaties. En kookboeken zijn nu eenmaal het logische vervolg. Deze pindakaas rijstrepen komen dan ook uit het boek Pindakaas.

Tja, ik behoor tot team pindakaas en ben waarschijnlijk bevooroordeeld bij dit boek. Alle recepten lijken mij heerlijk van zoet tot hartig. Sommige recepten zijn lekker simpel met weinig ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld de granola met 4 ingrediënten. Een ander recept is uitgebreider zoals een pompoen soep. Als pindakaas liefhebber ben ik in ieder geval weer op ideeën gekomen. Zo tof om te zien wat je allemaal met zo’n simpel potje pindakaas kunt maken.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Zo wil ik de noedels met pindakaas-koriander pesto snel uitproberen. Verder ben ik nieuwsgierig naar de combi van bacon met pindakaas en krijg ik trek bij het bekijken van de toffeetaart met gekookte gecondenseerde melk (dulce de leche).

De pindakaas rijstrepen uit het Pindakaas boek zijn in ieder geval te gek. Het zijn lekkere krokante rijstrepen geworden. Ik heb een paar kleine aanpassingen aan het recept gedaan. Zo heb ik de hoeveelheden gehalveerd, want 12 repen in één keer maken vind ik veel. Ik weet namelijk niet of je deze in de vriezer kunt bewaren. Daarbij dacht ik nog zonnebloempitten in huis te hebben. Helaas greep ik mis, dus heb ik alleen pompoen pitten gebruikt.

En kijk ze zijn precies geworden zoals in het boek. Dus waar wacht je eigenlijk nog op?

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Pindakaas rijstrepen

Ingrediënten

6 stuks
 • 75 gram pindakaas
 • 75 gram honing
 • 20 gram rijstwafels (3 stuks)
 • 25 gram cranberry’s
 • 60 gram pompoenpitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 135 graden (hetelucht 120 graden).
 • Verwarm de pindakaas en honing op een zeer laag vuur totdat de pindakaas mooi dun is.
 • Doe de rijstwafels in een plastic zakje en sla met de deegroller of een ander zwaar voorwerp tot kruimels. Meng met de cranberry’s en pompoenpitten.
 • Voeg het pindakaas honing mengsel er aan toe. Zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
 • Verdeel het mengsel over de siliconen bakvorm. Je koopt dit bij de Xenos en ik gebruik dit heel vaak. Druk het mengsel extra aan met een cocktail stamper. Heb je dit nu niet dat kun je je handen even vochtig maken en 12 repen of balletjes verdelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Zet de bakvorm in de oven en bak in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de pindakaas rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Voor dit review heb ik een gratis exemplaar ontvangen.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.