• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

juni 11, 2017 door Linda 4 Reacties

Ben jij een pindakaas lover? Dan raad ik je aan om even verder te lezen. Tegenwoordig is pindakaas helemaal hip en produceren ambachtelijke bedrijfjes dit goddelijke goedje in allerlei variaties. En kookboeken zijn nu eenmaal het logische vervolg. Deze pindakaas rijstrepen komen dan ook uit het boek Pindakaas.

Tja, ik behoor tot team pindakaas en ben waarschijnlijk bevooroordeeld bij dit boek. Alle recepten lijken mij heerlijk van zoet tot hartig. Sommige recepten zijn lekker simpel met weinig ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld de granola met 4 ingrediënten. Een ander recept is uitgebreider zoals een pompoen soep. Als pindakaas liefhebber ben ik in ieder geval weer op ideeën gekomen. Zo tof om te zien wat je allemaal met zo’n simpel potje pindakaas kunt maken.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Zo wil ik de noedels met pindakaas-koriander pesto snel uitproberen. Verder ben ik nieuwsgierig naar de combi van bacon met pindakaas en krijg ik trek bij het bekijken van de toffeetaart met gekookte gecondenseerde melk (dulce de leche).

De pindakaas rijstrepen uit het Pindakaas boek zijn in ieder geval te gek. Het zijn lekkere krokante rijstrepen geworden. Ik heb een paar kleine aanpassingen aan het recept gedaan. Zo heb ik de hoeveelheden gehalveerd, want 12 repen in één keer maken vind ik veel. Ik weet namelijk niet of je deze in de vriezer kunt bewaren.  Daarbij dacht ik nog zonnebloempitten in huis te hebben. Helaas greep ik mis, dus heb ik alleen pompoen pitten gebruikt.

En kijk ze zijn precies geworden zoals in het boek. Dus waar wacht je eigenlijk nog op?

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Pindakaas rijstrepen

recept voor 6 stuks

  • 75 gram pindakaas
  • 75 gram honing
  • 20 gram rijstwafels (3 stuks)
  • 25 gram cranberry’s
  • 60 gram pompoenpitten
  • extra nodig: siliconen bakvorm met reepvormige bakjes (te koop bij Xenos)

Stappen om pindakaas rijstrepen te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 135 graden (hetelucht 120 graden).
  2. Verwarm de pindakaas en honing op een zeer laag vuur totdat de pindakaas mooi dun is.
  3. Doe de rijstwafels in een plastic zakje en sla met de deegroller of een ander zwaar voorwerp tot kruimels. Meng met de cranberry’s en pompoenpitten.
  4. Voeg het pindakaas honing mengsel er aan toe. Zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
  5. Verdeel het mengsel over de siliconen bakvorm. Je koopt dit bij de Xenos en ik gebruik dit heel vaak. Druk het mengsel extra aan met een cocktail stamper. Heb je dit nu niet dat kun je je handen even vochtig maken en 12 repen of balletjes verdelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet de bakvorm in de oven en bak in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de pindakaas rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Voor dit review heb ik een gratis exemplaar ontvangen. Lees hier mijn disclaimer. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Categorie: Snack Tags: pindakaas, rijstwafels, tussendoortjes, zelf tussendoortjes maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Anja zegt

    juli 17, 2017 om 12:08 pm

    Heerlijk!!

    Beantwoorden
  2. Danielle zegt

    augustus 20, 2017 om 10:57 am

    Ze smaken heerlijk! Enige probleem is dar ze uit elkaar vallen. Enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
  3. Jacqueline zegt

    mei 16, 2021 om 1:38 pm

    Zojuist gemaakt, de helft met zonnebloempitten en de andere helft met gehakte pistachenootjes. In een siliconen muffinvorm gaat het ook goed. Ze zijn wel rond maar net zo lekker. Verrassend dat ze niet heel sterk naar pinda smaken. Ik ga ze vaker maken!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 17, 2021 om 3:56 pm

      Hi Jacqueline, goed om te horen dat dit recept goed is bevallen. Ik hoop dat je er vaker van zult genieten.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl