Weekmenu makkelijke recepten 205

Het is zaterdag, dus tijd om een nieuwweekmenu te maken vol makkelijke recepten voor het avondeten. De komende twee weken hebben de kids vakantie en ik denk met weemoed terug, toen we nog een weekje naar Griekenland of Spanje konden. De herinneringen op mijn telefoon met foto’s doen wel een beetje pijn om eerlijk te zijn. Het is nog even volhouden en hopelijk kunnen we deze zomer wel het land uit. Ik blijf hoop houden!

In de eetplanning van deze week zoeken we de vakantiesferen op. Ik heb een onwijs lekker Grieks recept voor je. Daarbij staat er een Thaise kip marinade klaar en een pasta met vis. Persoonlijk ben ik dol op de Aziatische krieltjes salade met warmgerookte zalm en avocado.

Deze week doe ik het een beetje rustig aan. Vorig weekend was best pittig met het maken van de buitenkeuken. Op een of andere manier is het binnen in huis dan ook één grote bende. Daarbij deden zondag mijn zoon en ik dag een mee met de Ramadan. Dit hield in ontbijten voor 4:59 en avondeten na 20:49. Dit was een onvergetelijke ervaring. Het heeft ons mooie inzichten gegeven. Op mijn insta stories deelde ik ons avontuur. En wat er vervolgens gebeurde was te gek. Ik heb letterlijk honderden (!) hartverwarmende reacties gekregen van moslims, die het geweldig vonden dat wij ons verdiepten in een ander geloof. Ik ben heel trots op mijn zoon, dat hij met dit initiatief kwam en ook dat hij het zo goed kon volhouden.

Geniet van je weekend. Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 205

Maandag: vegetarische pilav met bonen

Zodra er een dagje vega op het weekmenu staat, komen de bonen vaak op tafel. De ingrediënten voor dit makkelijke recept heb ik meestal in huis, zodat ik dit gerecht bijna in zijn geheel uit de voorraad kan koken.

vegetarische pilav met bonen, noten en rozijnen

Dinsdag: kip gyros spiesjes

Yes, het is Koningsdag! Helaas geen vrijmarkt of andere leuke activiteiten dit jaar. Toch is dit zo’n dag, dat iedereen vrij is en je hopelijk spontaan iets leuks gaat doen. Mijn tip: zet de kip in de ochtend alvast in de marinade. Dan kun je ‘s avonds de spiesjes bakken in de pan of zet de bbq lekker aan voor één van de eerste keren. Op de site staan nog meer lekkere Griekse recepten om erbij te maken zoals tzatziki of de Griekse salade.

kip gryos spiesjes

Woensdag: Thaise kip met courgette noedels

De kip is op Thaise wijze gemarineerd. Voor erbij heb ik courgette en zoete aardappel noedels gemaakt. Kies gerust voor gewone noedels voor een makkelijke maaltijd deze week.

Thaise kip met courgette groente en zoete aardappel

Donderdag: spaghetti met kabeljauw en courgette

Elke week vis eten, vind ik nog steeds lastig. Wij zitten de laatste maanden in een Thaise viscurry fase. Het wordt tijd dat ik deze spaghetti met kabeljauw, courgette, cherry tomaatjes, olijven en pesto zelf ook weer eens maak.

Spaghetti met kabeljauw is een makkelijk vis recept voor doordeweeks. Lekker met courgette, cherry tomaatjes en olijven.

Vrijdag: Aziatische krieltjessalade

Zin in een lekkere en snelle maaltijd met pit? Maak dan deze Aziatische krieltjessalade met zalm, wasabi dressing en avocado. Dat klinkt verrukkelijk toch?

Aziatische krieltjessalade met zalm

Zaterdag: omelet wrap met noedels

Dit lunch recept is een kruising tussen een omelet, wrap en heeft een link met sushi door de norivellen. Dit is nu typisch zo’n receptje dat ontstaat met allerlei restjes.

Omelet wrap met noedels

Zondag: yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien

Moederdag komt eraan en dan is het natuurlijk leuk om een lekker ontbijt op bed te krijgen of te maken. Pannenkoekje bij het ontbijt vind ik één groot feest. Deze yoghurt pannenkoeken zijn echt zalig en kijk ze er eens lief uitzien 🙂

Yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien. Voor een feestontbijt of gewoon omdat het kan. Geniet van je verwenontbijt.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Lekker eten met Linda weekmenu met makkelijke recepten voor het avondeten. Deze week op de eetplanning: kip gyros spiesjes, Thaise kip, spaghetti met kabeljauw, vega pilav met bonen en een Aziatische krieltjessalade.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.