Weekmenu 69 – makkelijke recepten

Heerlijk de kids hebben twee weken vakantie. We knijpen er even tussenuit. Natuurlijk laat ik jullie niet achter zonder een nieuwweekmenu. De pasta ovenschotel is een aanrader. Net als de zelf burrito’s maken op vrijdag. De kruidenmix maak je namelijk helemaal zelf en is echt lekkerder dan uit een pakje. Probeer het eens en je zult versteld staan.

Verder staat er een pasta op het menu die geliefd is bij kinderen. De combinatie van aardbeien met gerookte kip en rucola is echt heel lekker. Enne, vergeet niet om weer eens iets te bakken deze vakantie. Aan ontbijtkoek heb ik zulke goede herinneren. Ik geef je een echt ouderwets recept hiervoor.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 69 makkelijke recepten

Maandag: vegetarische pasta ovenschotel

Een bijzondere mail van een blinde lezeres heeft mij geïnspireerd om deze pasta ovenschotel te maken. Alle ingrediënten kunnen ongekookt de ovenschaal in. Ze hoeft zo geen gas te gebruiken en kan ze het koken van haar man eens overnemen. Ook handig voor werkende ouders met tieners in huis.

Vegatarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

Dinsdag: penne met aardbeien en rucola

Een vriendin tipte mij over de combinatie van pasta met aardbeien, gerookte kipfilet en rucola. Echt zalig en zomers!

penne met aardbei en rucola

Woensdag: courgetti met kip en avocadosaus

Een bord vol met groente, ik houd ervan. De marinade van de kip geeft een lekker zomers tintje aan het gerecht. Bij de rest van mijn gezin hoef ik niet met courgette spaghetti aan te komen. Om die reden kook ik nog wat pasta en maak voor hun een mix van groente en spaghetti.

courgetti met kip

Donderdag: aardappelpuree met munt

Mijn kinderen zijn gek op aardappelpuree, zelfs die uit een zakje. In een restaurant aten wij ooit een puree met munt. Heerlijk voor bij een maaltijd met groente en vlees.

aardappelpuree met munt

Vrijdag: zelf burrito’s maken

Een van de top recepten van mijn site is toch wel deze burrito’s om zelf te maken. Zelfs één van mijn beste vriendinnen – die altijd kritisch is over eten, pakt mijn recept erbij als ze burrito’s maakt.

zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes

Zaterdag: zoete aardappel toast met appel en pindakaas

De boterham schuiven we deze ochtend aan kant. En in plaats daarvan staat een zoete aardappel toast met pindakaas en appel op het programma. Het is een fijne combinatie tussen hartig en zoet.

Zoete aardappel toast met appel

Zondag: ontbijtkoek

Zondag is bakdag. Dit is een recept voor ouderwetse ontbijtkoek om van te genieten. De mix aan specerijen geeft de bijzondere smaak aan deze ontbijtkoek.

ontbijtkoek

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.