10x Griekse recepten

Na dit weekend is de zomervakantie echt voorbij. De kinderen starten weer met school. Wat mij betreft had de vakantie nog wel een paar weken langer mogen duren. Om het zomerse gevoel nog even vast te houden een heerlijk overzicht met 10 Griekse recepten.

10x Griekse recepten

1. Tzatziki

Manlief staat bekend om zijn tzatziki en ik deel graag zijn geheime recept met jullie.

Zelf tzatziki maken

2. Griekse salade

De Griekse salade mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met Griekse recepten. Dit is een ideaal gerecht voor op een warme dag met een stuk brood erbij.

Griekse salade

3. Zelf pitabroodjes maken

Een waarschuwing vooraf: je wilt nooit meer kant en klare pita broodjes eten nadat je de pitabroodjes eens zelf hebt gemaakt.

Zelf pitabroodjes maken

4. Griekse gehaktballetjes (keftedes)

Op elke Griekse menukaart prijken de keftedes (griekse gehaktballetjes). Dit is het recept van een vriendin van mij, die 7 jaar op Kreta heeft gewoond.

Griekse gehaktballetjes

5. Kip gyros wrap met tzatziki

Even geen gyros van varkensvlees maar van kip. Dit stukje vlees wordt gemarineerd met ingrediënten, die veel gebruikt worden in de Griekse keuken.

Kip gyros wrap met tzatziki

6. Griekse kipspiesjes met citroen en oregano (souvlaki)

Bij voorkeur bereid je deze Griekse kipspiesjes met citroen en oregano op een houtskool barbecue. Zo krijg je die typische Griekse smaak.

Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

7. Pita met feta spread en gegrilde groente

Dit gerecht is geïnspireerd door een vakantie naar Zakynthos. Stel je een warm pitabroodje voor met de feta spread en gegrilde aubergine en courgette.

Pita met feta spread en gegrilde groente

8. Griekse kip pasta salade

De Griekse kip pasta salade zijn 2 recepten in één. De Griekse salade combineer je met kip gemarineerd op Griekse wijze.

Griekse kip pasta salade

9. Garnalen in tomatensaus met gebakken feta (gerides saganaki)

Hebben jullie ooit van garides saganaki gehoord? Dit is een traditioneel Grieks recept van garnalen in tomatensaus met gebakken feta. Zalig!

garnalen in tomatensaus

10. Griekse yoghurt ijsjes met honing en walnoten

Op geen enkele menukaart ontbreekt het traditionele dessert van Griekse yoghurt, honing en walnoten. Van deze drie ingrediënten heb ik ook een dessert gemaakt en dat zijn deze Griekse yoghurt ijsjes.

griekse yoghurt ijsjes
Een blog vol met de 10 lekkerste Griekse recepten van een Griekse salade, zelf pita broodjes maken, keftedes, saganaki, tzatziki en Griekse ijsjes.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.