Nog geen beoordelingen

Omelet wrap met noedels

Tja wat is nu de juiste benaming voor dit lunchrecept? Noedel omelet wrap, sushi omelet wrap met noedels of gewoon sushi wraps? Uiteindelijk heb ik gekozen voor omelet wrap met noedels. Het is een kruising tussen een omelet, wrap en heeft een link met sushi door de norivellen. Dit is nu typisch zo’n receptje dat ontstaat met allerlei restjes. Heerlijk om mee te nemen naar kantoor, want koud zijn deze wraps ook zalig.

Door mijn werk krijg ik regelmatig producten toegestuurd waardoor mijn kasten uitpuilen. Tegenwoordig scan ik eens in de 3 maanden mijn voorraadkast en vriezer op houdbaarheid. Als ik een product na 3 maanden nog niet gebruik, geef ik het weg. Aan het goede doel (soort Voedselbank) of een liefhebber. Vorige week kreeg ik de kriebels. De griep zorgde ervoor dat schrijven (lees: nadenken) niet lukte, opruimen daarentegen wel.

Omelet wrap met noedels

Zo vond ik een paar norivellen en een kleine hoeveelheid glasnoedels. Manlief vraagt zich altijd af waarom ik dit soort restjes bewaar. “daar kan je toch helemaal niks meer mee, gooi toch weg.” Echt niet, dat vind ik zonde. Tja en wat nu?

Ineens dacht ik aan de omelet sushi wraps en omelet wrap met tonijn die al online staan. Laat ik omelet wraps maken en de noedels en groente als vulling gebruiken. De ei wraps zijn op smaak gebracht met een rode curry pasta die standaard in de koelkast staat. Als alternatief kun je ook aan sambal denken.

Omelet wrap met noedels

Een goede foto maken was nog best lastig. Zwart staat nu eenmaal niet zo smakelijk op de foto. Het liefst laat ik jullie een hapje proeven, dan ben je direct om.

Omelet wrap met noedels

Omelet wrap met noedels

Ingrediënten

1 persoon
  • 30 gram glasnoedels
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • flinke theelepel rode currypasta (of groen) of sambal
  • olijfolie
  • 2 norivellen
  • 100 gram taugé (flinke hand)
  • 1 worteltje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Week de glasnoedels in gekookt water volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af en laat uitlekken.
  • Klop de eieren los met de melk en de currypasta naar keuze.
  • Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie. Laat de helft van het eimengsel in de pan glijden. Draai om zodra eigeel bijna gestold is. Gaar kort aan de andere zijde en haal uit de pan. Bak de 2e omelet op dezelfde manier.
  • Leg de omeletten elk op een norivel. Bak de taugé en noedels even kort in de pan van de omeletten. Indien je dit niet doet, zijn de noedels te nat en dat is niet lekker in je omelet wrap. Rasp een worteltje of snijd in hele dunne reepjes.
  • Verdeeld de noedels, taugé en wortel over de omeletten. Rol de norivellen met omelet stevig op en laat even rusten tot de nori zacht is. Snijd doormidden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.