Zin in een lekkere en snelle maaltijd met pit? Maak dan dezeAziatische krieltjessalade met zalm, wasabi dressing en avocado. Dat klinkt verrukkelijk toch?
Dit is een makkelijk recept voor na een drukke werkdag. Terwijl de krieltjes koken, kun je de rest van de voorbereidingen doen. Voor deze Aziatische krieltjessalade met zalm heb ik warmgerookte vis gebruikt. Dit kun je kant en klaar kopen en vinden in het visschap van je supermarkt. Een stukje vis om je vingers bij op te eten:) Je kunt natuurlijk ook kiezen voor klassiek gerookte zalm.
Om een extra Aziatisch tintje aan de krieltjesalade te geven, voeg je edamame boontjes toe. Je kunt dit vers, maak ook in blik kopen. Meestal heb ik wel een blikje boontjes in huis, altijd handig.
De wasabi dressing geeft deze maaltijdsalade lekker veel pit. Mocht je van deze smaakcombinatie van zalm, avocado en wasabi houden dan is dit broodje pulled zalm ook iets voor jou.
Aziatische krieltjessalade met zalm
recept voor 4 personen:
- 1000 gram krieltjes
- 250 gram warmgerookte zalm
- 1 rijpe avocado
- 75 gram rucola
- 80 gram edamame boontjes (vers of tip uit blik van Bonduelle)
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel wasabi pasta
Hoe maak je een Aziatische krieltjessalade met zalm?
- Boen de krieltjes schoon. (tip gebruik een schoon schuursponsje). Snijd de krieltjes in even grote stukjes. Kook de krieltjes in een laagje water en een snufje zout gaar in 10-15 minuten. Giet de aardappelen af, schud de pan en laat de krieltjes uitdampen.
- Pluk ondertussen de zalm in stukjes. Snijd de avocado in blokjes. Hak de rucola grof en laat de boontjes uitlekken.
- Maak de dressing met de mayonaise, Griekse yoghurt en de wasabi pasta. Proef en kijk of de dressing naar smaak is. Voeg eventueel meer wasabi toe en of een snufje peper en zout.
- Hussel de wasabi dressing door de afgekoelde krieltjes met je handen. Jamie Oliver doet dit ook altijd en zorgt ervoor dat de dressing rondom de krieltjes zit. Meng vervolgens de zalm, avocado, rucola en boontjes erdoor. Serveer op 4 borden.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie