5 uit 1 beoordeling

Yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien

Yes, morgen is het zover en dan is het Moederdag. Hopelijk krijg ik yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien op bed. Nu ken ik manlief langer. Het heeft absoluut geen zin om dit recept onder zijn neus te duwen en hem te dwingen dit verwenontbijtje te maken. Ik wacht gewoon even af. Deze Moederdag wordt sowieso speciaal.

Persoonlijk hecht ik helemaal geen waarde aan Moederdag. Het enige dat ik leuk vind, zijn de zelfgemaakte knutsels van de kids. Zo heeft mijn dochter een Mason Jar ingepikt voor haar bijdrage. En zoonlief heeft mij allemaal instructies gegeven waar ik niet mag zoeken.

Voor het eerst dit jaar krijg ik cadeaus. Niet van manlief hoor, maar van mijn dochter. Ze is samen met haar vriendin naar het winkelcentrum gegaan om iets van haar eigen geld te kopen. Vanuit de winkel belde zij mij: mama wat is je lievelingskleur? Ik wil iets licht roze kopen, maar ze hebben ook andere kleuren. Wacht ik loop even terug en dan moet ik al wel een beetje verklappen wat je krijgt. Dit briefje hangt op een kastje in haar kamer. Geweldig toch?

yoghurt pannenkoeken

Ontbijt op bed hoort bij een feestdag. Al zijn deze yoghurt pannenkoeken niet alleen geschikt voor Moederdag hoor. Je kunt ze elk weekend serveren. Toen ik deze heerlijke aardbeien zag, dacht ik direct aan een recept van Francesca Kookt. In haar boek “Mag ik nog een hapje” staan havermout pannenkoeken met gemarineerde aardbeien.

yoghurt pannenkoeken

Weer havermout? Nee hoor! Zijn jullie mijn havermout recepten al een beetje zat? Ik vind dat soms wat lastig om te bepalen. Laat het gerust weten onderaan deze blog. Ik heb dan ook bewust gekozen voor speltmeel in de pannenkoeken. Dit product heb ik altijd op voorraad, zodat ik snel een gerecht uit de voorraadkast kan toveren. Het beslag wordt verder gemaakt met ei en dus yoghurt. Hierdoor worden de pannenkoekjes lekker fris en daar draagt het sinaasappelsap (in plaat van melk) ook aan bij. Al met al een fijn verwenontbijt voor de zondagochtend.

Om dit pannenkoeken ontbijt net even anders te maken, steek ik er kleine hartjes uit. Dit hoeft natuurlijk niet. Gewoon kleine pannenkoekjes maken is ook al goed.

Yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien. Voor een feestontbijt of gewoon omdat het kan. Geniet van je verwenontbijt.

Yoghurt pannenkoeken

Ingrediënten

12 stuks
  • sap van 1 sinaasappel
  • 150 gram aardbeien in plakken gesneden
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 100 gram speltmeel of andere meel naar keuze
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • kokos olie om in te bakken

Extra nodig

  • uitsteekvorm hart

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de helft van het sinaasappelsap met de aardbeien en de ahornsiroop. Zet weg in de koelkast.
  • Maak een beslag van de eieren, meel, yoghurt en bakpoeder. Roer naar behoefte de rest van het sinaasappelsap erdoor om het beslag dunner te maken.
  • Verwarm een kleine koekenpan met de olie. Bak per keer 2 kleine pannenkoeken van zo’n 7 cm in een paar minuten goudbruin. Ik heb een ijsscheplepel als maatvoering voor het beslag gebruikt. Houd de gebakken pannenkoeken eventueel warm in de oven (op 100 graden).
  • Steek eventueel de pannenkoekjes uit met een hart uitsteekvorm. Serveer met de gemarineerde aardbeien.
Yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien. Voor een feestontbijt of gewoon omdat het kan. Geniet van je verwenontbijt.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.