Het rollen van springrolls met garnalen oftewel verse loempia’s is makkelijker dan je denkt. Dit makkelijke recept kun je eenvoudig naar wens aanpassen en past perfect bij de zomer. Ze worden ook regelmatig summer rolls genoemd.
Zet alle ingrediënten klaar, zodat iedereen aan tafel zijn eigen springrolls kan maken. Naast springrolls met garnalen, kun je ook lekkere vega springrolls maken met een te gekke pindadip. Of maak het jezelf makkelijk met vleeswaren voor eenvoudige springrolls met vlees.
Springrolls met garnalen
Ingrediënten
- 1 mango
- 1 avocado
- 8 vellen rijstpapier
- 100 gram gekookte garnalen (zonder staart)
- 50 gram taugé
Optioneel
- 1 handje gehakte cashewnoten
Dip
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel vers gesneden koriander (optioneel)
Hoe maak je springrolls met garnalen?
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Snijd de avocado doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit.
- Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
- Leg 3 garnalen in het midden van het rijstpapier. Leg 2 reepjes mango en avocado ernaast. Erboven een pluk taugé. Strooi er eventueel gehakte cashewnoten over.
- Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.
- Maak een dip van de zoete chilisaus met de koriander. Serveer bij de vers gemaakte loempia’s.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.