Weekmenu 60 – makkelijke recepten

Brrhh, wat wordt het koud de komende week. Ik kon ook niet anders dan warm winterfood in hetweekmenu verwerken. Van een stevige maaltijdsoep, tot draadjesvlees en een curry tot zelfgemaakte chocolade melk.

Zouden we echt kunnen schaatsen van de week? Ik ben zo benieuwd. De komende week zijn wij helaas niet op wintersport. Ik ga een weekje thuis rommelen en proberen tussendoor te werken. Het idee is in ieder geval om lekker de keuken in te duiken om een aantal nieuwe recepten te ontwikkelen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 60 makkelijke recepten

Maandag: maaltijdsoep met kikkererwten

Of je nu kiest voor snert of deze maaltijdsoep, beiden soepen vullen goed!

Maaltijdsoep met kikkererwten

Dinsdag: courgette taart met kip

De hartige taart is wel een beetje anders dan je zou verwachten. De vulling is niet met met kaas en room. Mijn moeder vulde de taart met rijst. Hierdoor snijd je er niet hele keurige punten van, maar heb je wel bij elke hap een lekker stuk deeg.

Courgette taart met kip

Woensdag: draadjesvlees met een snelle rode kool stamppot

Bij het weer voor deze week passen stoofpotjes en stamppotjes perfect. Vandaag geef ik een recept voor beiden.

Draadjesvlees met snelle rode kool stamppot

Donderdag: kip curry met zoete aardappel

Na de oerhollandse kost met draadjesvlees en stamppot, voor vandaag een pittiger gerecht met een kip curry en zoete aardappel.

kip curry met zoete aardappel

Vrijdag: garnalen in tomatensaus

Op vrijdag blijven de aardappelen in de schuur liggen en zoeken we een andere smaak op. Deze garnaaltjes met tomatensaus zijn Grieks. Neem gewoon garnalen uit de vriezer, maar koop wel goede feta. Dat maakt het gerecht juist af.

garnalen in tomatensaus

Zaterdag: omelet wrap met noedels

Lunchtime: hiervoor duiken we de koelkast in op zoek naar restjes groente. Hopelijk heb je nog zeewier vellen liggen en een restjes noedels. Dit is zo’n fijne lunch.

Omelet wrap met noedels

Zondag: chocolade melk

De komende dagen verwacht ik regelmatig chocolade melk te maken. Deze hot choco maak je met amandelmelk en is net even anders.

amandel chocolademelk

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.