Weekmenu 177 – makkelijke recepten

Brr, wat is het koud geweest de afgelopen week. Als vanzelf komt er comfort food bij ons op tafel. Zo stond er een hachee en kip tandoori op mijn weekmenu. Deze recepten houden jullie nog van mij tegoed. Vrijdag heb ik weer een kookdag gehad en er komt allerlei lekkers online.

Weet jij al wat je eet deze week? Pak pen en papier erbij en kijk wat ik bedacht heb voor het avondeten. Op de eetplanning staat een vega gratin, ovenschotel, traybake en kip met friet uit de oven. De zondag start je met een warm ontbijt met wafels, wat een feest.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 177 makkelijke recepten

Maandag: aardappelgratin met courgette

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, heb ik een lekker passend recept voor je. Ik heb de aardappelgratin een stapje gezonder gemaakt door er groente aan toe te voegen en de room te vervangen door Griekse yoghurt. De aardappelgratin is zo iets minder romig, maar door de zongedroogde tomaatjes en pittige kaas nog steeds heel smaakvol.

aardappelgratin

Dinsdag: prei ovenschotel met gehakt

Mijn moeder heeft dit gerecht wel honderden keren op tafel gezet. Zij maakte de prei ovenschotel met een zakje champignon saus. Inmiddels maak ik mijn eigen versie zonder pakje en zakje natuurlijk.

Prei ovenschotel met gehakt

Woensdag: traybake met pompoen en kip

Wat is er handiger dan alle ingrediënten op een bakplaat leggen en in de oven te schuiven? Ik hou van traybakes. Dit is een variant met pompoen en kip.

traybake met pompoen

Donderdag: zelf Wienerschnitzel maken

In de categorie zelf maken: Wienerschnitzels! Heerlijk voor bij een maaltijd met aardappels en groente.

zelf wienerschnitzels maken

Vrijdag: kip met kruidenboter

Zet de oven aan en schuif de kip in braadzak met kruidenboter erin. Maak er frietjes bij uit de airfryer en iedereen in het gezin is blij.

Kip met kruidenboter en groente in een braadzak

Zaterdag: tonijnsalade voor op brood

Een tonijnsalade maak ik graag zelf. Tegenwoordig eet ik dit graag op vezelrijke crackers van Wasa. Een heerlijke lunch kan ik je vertellen.

tonijn salade voor op brood

Zondag: havermoutwafels met appel

Wie wil er nu niet ontbijten met warme wafels en appel? Zoek het wafelijzer op van het tosti apparaat of maak van het beslag kleine pannenkoekjes.

Havermoutwafels

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten editie 177 met makkelijke recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.