Nog geen beoordelingen

Chocolade nestjes met mango yoghurt

Nog anderhalve week en dan is het alweer Pasen. Jullie kunnen nog een aantal hele fijne Paasrecepten verwachten. De focus ligt op ontbijt, lunch en brunch. Ja, ik heb goed geluisterd naar jullie reacties op mijn Facebook oproep. Ook waren er stemmen voor recepten voor kinderen of om samen met kinderen te maken. Hier heb ik nog allerlei ideeën voor, alleen kom ik tijd tekort… Vooralsnog start ik met de chocolade nestjes met mango yoghurt. Dit is een leuk en makkelijk recept om samen met kinderen te maken. Een beetje oldschool ook!

Dit dessert doet mij aan vroeger denken. Mijn moeder maakte de chocolade bakjes met cornflakes. Nu eet ik eigenlijk nooit cornflakes en dan vind ik het zonde om alleen voor dit recept een pak te kopen. Granola daarentegen heb ik altijd wel in huis of muesli. Havermout lijkt mij ook nog lekker of geroosterde boekweit. Meng de chocolade met een granen (mix) en dan zit het wel goed met de smaak.

En ja een chocolade vogelnestjes is leeg ook zo saai dus die vullen we met mango yoghurt, dat je heel makkelijk zelf maakt. Het moeilijkste zal zijn om het geduld te bewaren want de chocolade nestjes moeten even opstijven. Liever niet in de koelkast want dan wordt de chocolade dof. Maar als je dat geen probleem vindt, dan zou ik ze zelfs gewoon een half uurtje in de vriezer zetten. En daarna kun je aanvallen.

Chocolade nestjes met mango yoghurt

Chocolade nestjes met mango yoghurt

Ingrediënten

4 personen
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram granola
  • halve mango
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • paar blauwe bessen

Extra nodig

  • muffin houder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen en voeg de granola toe. Verdeel het mengsel over 4 muffin bakjes. Druk met een lepel in zodat er ook daadwerkelijk bakjes ontstaan. Zet 2 uur op een koele plek (bv schuur) om uit te laten harden. Liever niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade dof.
  • Pureer de halve mango in de hakmolen van de staafmixer en voeg de yoghurt toe. Zet dit in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de chocolade nestjes voorzichtig uit de muffin vormpjes. Schep de vogelnestjes vol met de mango yoghurt en decoreer met de blauwe bessen. Mocht je nog mango yoghurt over hebben, dan kun je dit nog zeker een dag bewaren in de koelkast.
Chocolade nestjes met mango yoghurt
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.