• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Turkse plaattaart met pulled oats

maart 13, 2020 door Linda 2 Reacties

Wie doet er mee aan de Week Zonder Vlees? Hoe is het je tot nu toe bevallen? Vandaag is het Fast Food Friday en dan staat er vaak een hamburger of wraps bij ons op het menu. Nu zocht ik een echt lekker verwennerij recept voor de vrijdag en dat is deze Turkse plaattaart met pulled oats geworden.

Het idee voor deze Turkse plaattaart komt van Leonie van de blog Gewoonwateenstudentjesavondseet. In november hadden we een netwerkborrel waar zij dit hapje maakte met wraps. Het recept bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik wilde er graag een vegetarische versie van maken en daarvoor gebruik ik pulled oats. Ik hoor je al denken: wat is pulled oats nou weer? Een half jaar geleden kreeg ik een paar verpakkingen opgestuurd om te proberen en sindsdien ben ik fan.

Pulled Oats is gemaakt van Noordse haver, tuinbonen en erwten. De eerste keer dat ik deze beschrijving las, trok ik een vies gezicht. Dit kan bij elkaar toch niet lekker zijn? Nou integendeel! De pulled oats nemen heel goed kruiden op, dus hiermee maak je een smakelijke vega maaltijd. Daarbij bevat het geen kunstmatige of genetisch gemanipuleerde ingrediënten en bevat pulled oats meer eiwitten dan in vlees of kip.

De pulled oats gebruik ik als een vervanger voor gehakt, zoals in deze Turkse plaattaart maar ook in een pasta of roerbak gerecht. Ik ben het product nog een beetje aan het ontdekken. Binnenkort zullen jullie vast meer recepten met deze vleesvervanger vaker voorbij zien komen.

Turkse plaattaart met pulled oats. Een lekker vegetarisch gerecht voor het avondeten of lekker als borrelhap of hapjes bij een feestje. #pulledoats #plaattaart

Turkse plaattaart met pulled oats

voor 1 taart

  • 1 aubergine
  • zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel ras el hanout
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 175 gram pulled oats naturel
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel sambal badjak (of oelek)
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 flinke handen pittige kaas
  • 50-75 gram wortel julienne
  • 50 gram ijsbergsla
  • Turkse mayonaise (Yildriz) naar smaak

Hoe maak je een Turkse plaattaart met pulled oats?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Gebruik meer olie dan je gewend bent, want dit komt de smaak van de aubergine ten goede. Bak de aubergine in 6-8 minuten goudbruin. Hak de knoflook fijn. Zet het vuur lager, voeg de pulled oats, knoflook en de kruiden toe en bak 3 minuten.
  3. Meng ondertussen de tomatenpuree met de sambal.
  4. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer in met 4/5 van het pittige puree mengsel. Verdeel het aubergine mengsel over het bladerdeeg, strooi de kaas erover en zet 15 minuten in de oven.
  5. Haal de Turkse plaattaart uit de oven. Strooi de wortel julienne en sla over en maak af met de Turkse mayonaise naar smaak.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Turkse plaattaart met pulled oats. Deze vegetarische recept is een lekker gezond en zonder vlees. Maak de plaattaart voor het avondeten of bij de borrel of als hapje op een verjaardag. #plaattaart #turkserecepten #pulledoats #vegetarisch

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER, VEGETARISCH Tags: bladerdeeg, plaattaart, pulled oats, vegetarisch, verse bladerdeeg

Lees Interacties

Reacties

  1. Axl zegt

    maart 21, 2020 om 3:48 pm

    Pulled oats? Nog nooit van gehoord, klinkt wel heel interessant 🙂 We proberen doordeweeks al minder vlees te eten, komt goed met zulke recepten!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 23, 2020 om 12:28 pm

      Leuk om te horen. Kijk maar eens in het schap van de vleesvervangers bij PLUS of AH of check de website goldandgreenfoods voor het product. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • havermout recepten uit de oven 5 x havermout recepten uit de oven

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in