• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Turkse plaattaart met pulled oats

maart 13, 2020 door Linda 2 Reacties

Wie doet er mee aan de Week Zonder Vlees? Hoe is het je tot nu toe bevallen? Vandaag is het Fast Food Friday en dan staat er vaak een hamburger of wraps bij ons op het menu. Nu zocht ik een echt lekker verwennerij recept voor de vrijdag en dat is deze Turkse plaattaart met pulled oats geworden.

Het idee voor deze Turkse plaattaart komt van Leonie van de blog Gewoonwateenstudentjesavondseet. In november hadden we een netwerkborrel waar zij dit hapje maakte met wraps. Het recept bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik wilde er graag een vegetarische versie van maken en daarvoor gebruik ik pulled oats. Ik hoor je al denken: wat is pulled oats nou weer? Een half jaar geleden kreeg ik een paar verpakkingen opgestuurd om te proberen en sindsdien ben ik fan.

Pulled Oats is gemaakt van Noordse haver, tuinbonen en erwten. De eerste keer dat ik deze beschrijving las, trok ik een vies gezicht. Dit kan bij elkaar toch niet lekker zijn? Nou integendeel! De pulled oats nemen heel goed kruiden op, dus hiermee maak je een smakelijke vega maaltijd. Daarbij bevat het geen kunstmatige of genetisch gemanipuleerde ingrediënten en bevat pulled oats meer eiwitten dan in vlees of kip.

De pulled oats gebruik ik als een vervanger voor gehakt, zoals in deze Turkse plaattaart maar ook in een pasta of roerbak gerecht. Ik ben het product nog een beetje aan het ontdekken. Binnenkort zullen jullie vast meer recepten met deze vleesvervanger vaker voorbij zien komen.

Turkse plaattaart met pulled oats. Een lekker vegetarisch gerecht voor het avondeten of lekker als borrelhap of hapjes bij een feestje. #pulledoats #plaattaart

Turkse plaattaart met pulled oats

voor 1 taart

  • 1 aubergine
  • zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel ras el hanout
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 175 gram pulled oats naturel
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel sambal badjak (of oelek)
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 flinke handen pittige kaas
  • 50-75 gram wortel julienne
  • 50 gram ijsbergsla
  • Turkse mayonaise (Yildriz) naar smaak

Hoe maak je een Turkse plaattaart met pulled oats?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Gebruik meer olie dan je gewend bent, want dit komt de smaak van de aubergine ten goede. Bak de aubergine in 6-8 minuten goudbruin. Hak de knoflook fijn. Zet het vuur lager, voeg de pulled oats, knoflook en de kruiden toe en bak 3 minuten.
  3. Meng ondertussen de tomatenpuree met de sambal.
  4. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer in met 4/5 van het pittige puree mengsel. Verdeel het aubergine mengsel over het bladerdeeg, strooi de kaas erover en zet 15 minuten in de oven.
  5. Haal de Turkse plaattaart uit de oven. Strooi de wortel julienne en sla over en maak af met de Turkse mayonaise naar smaak.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Turkse plaattaart met pulled oats. Deze vegetarische recept is een lekker gezond en zonder vlees. Maak de plaattaart voor het avondeten of bij de borrel of als hapje op een verjaardag. #plaattaart #turkserecepten #pulledoats #vegetarisch

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER, VEGETARISCH Tags: bladerdeeg, plaattaart, pulled oats, vegetarisch, verse bladerdeeg

Lees Interacties

Reacties

  1. Axl zegt

    maart 21, 2020 om 3:48 pm

    Pulled oats? Nog nooit van gehoord, klinkt wel heel interessant 🙂 We proberen doordeweeks al minder vlees te eten, komt goed met zulke recepten!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 23, 2020 om 12:28 pm

      Leuk om te horen. Kijk maar eens in het schap van de vleesvervangers bij PLUS of AH of check de website goldandgreenfoods voor het product. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.