Nog geen beoordelingen

Turkse plaattaart met pulled oats

Wie doet er mee aan de Week Zonder Vlees? Hoe is het je tot nu toe bevallen? Vandaag is het Fast Food Friday en dan staat er vaak een hamburger of wraps bij ons op het menu. Nu zocht ik een echt lekker verwennerij recept voor de vrijdag en dat is deze Turkse plaattaart met pulled oats geworden.

Het idee voor deze Turkse plaattaart komt van Leonie van de blog Gewoonwateenstudentjesavondseet. In november hadden we een netwerkborrel waar zij dit hapje maakte met wraps. Het recept bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik wilde er graag een vegetarische versie van maken en daarvoor gebruik ik pulled oats. Ik hoor je al denken: wat is pulled oats nou weer? Een half jaar geleden kreeg ik een paar verpakkingen opgestuurd om te proberen en sindsdien ben ik fan.

Pulled Oats is gemaakt van Noordse haver, tuinbonen en erwten. De eerste keer dat ik deze beschrijving las, trok ik een vies gezicht. Dit kan bij elkaar toch niet lekker zijn? Nou integendeel! De pulled oats nemen heel goed kruiden op, dus hiermee maak je een smakelijke vega maaltijd. Daarbij bevat het geen kunstmatige of genetisch gemanipuleerde ingrediënten en bevat pulled oats meer eiwitten dan in vlees of kip.

De pulled oats gebruik ik als een vervanger voor gehakt, zoals in deze Turkse plaattaart maar ook in een pasta of roerbak gerecht. Ik ben het product nog een beetje aan het ontdekken. Binnenkort zullen jullie vast meer recepten met deze vleesvervanger vaker voorbij zien komen.

Turkse plaattaart met pulled oats. Een lekker vegetarisch gerecht voor het avondeten of lekker als borrelhap of hapjes bij een feestje. #pulledoats #plaattaart

Turkse plaattaart met pulled oats

Ingrediënten

Aantal personen1 taart
  • 1 aubergine
  • zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel ras el hanout
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 175 gram pulled oats naturel
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel sambal badjak (of oelek)
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 flinke handen pittige kaas
  • 50-75 gram wortel julienne
  • 50 gram ijsbergsla
  • Turkse mayonaise (Yildriz) naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Gebruik meer olie dan je gewend bent, want dit komt de smaak van de aubergine ten goede. Bak de aubergine in 6-8 minuten goudbruin. Hak de knoflook fijn. Zet het vuur lager, voeg de pulled oats, knoflook en de kruiden toe en bak 3 minuten.
  • Meng ondertussen de tomatenpuree met de sambal.
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer in met 4/5 van het pittige puree mengsel. Verdeel het aubergine mengsel over het bladerdeeg, strooi de kaas erover en zet 15 minuten in de oven.
  • Haal de Turkse plaattaart uit de oven. Strooi de wortel julienne en sla over en maak af met de Turkse mayonaise naar smaak.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.