5 uit 1 beoordeling

Mueslirepen met gedroogd fruit, noten en pitten

Het is bijna 1,5 jaar geleden dat ik een zelfgemaakt tussendoortje online zette. Hoog tijd om hier verandering in aan te brengen met deze mueslirepen. Mijn zoon is gek op deze simpele mueslirepen. Hij zei letterlijk: “mama kost dit veel tijd om te maken? Ik wil dit graag vaker eten“. Inmiddels heb ik dit gezonde snack recept al 3 x gemaakt, want de bereiding is echt makkelijk.

De basis van deze mueslirepen bestaat uit havermout, gedroogd fruit en een mix van noten en pitten. Als bindingsmiddel gebruik ik water, honing en boter. Mijn geheime ingrediënt is opgeklopte eiwit om de mueslirepen goed te binden. Zo heb je minder honing of gedroogd fruit nodig. Dit is ook een mueslireep zonder banaan. Persoonlijk ben ik gek op de smaak van banaan, maar ik krijg regelmatig de vraag waarmee dit ingrediënt te vervangen is. Door de eiwitten heb je een banaan niet nodig als bindmiddel.

Mueslirepen maken met honing

Duik snel je keukenkastjes in om op zoek te gaan naar de ingrediënten. De havermout kun je vervangen door elk soort vlokken dat je in huis hebt. Kies qua noten en pitten mix waar je zin in hebt, zolang je het gewicht maar aanhoudt. Dit zelfde geldt voor de hoeveelheid gedroogd fruit.

Op zoek naar nog meer recepten voor gezond snacken? Bekijk dan de krokante granola repen, pindakaas havermout repen of deze gezonde rijstwafel mueslirepen.

Mueslirepen maken met honing

Ingrediënten

Aantal personen10 stuks
  • 125 gram havermout
  • 25 grof gehakte amandelen
  • 25 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram water
  • 50 gram honing
  • 40 gram roomboter
  • 125 gram cranberry’s (of rozijnen)
  • 2 eiwitten opgeklopt

Extra nodig

  • bakpapier en ovenschaal 20 x 20

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Meng de havermout, amandelen, pitten & kaneel in een kom.
  • Zet een kleine pan op laag vuur en verwarm hierin het water, honing en roomboter op laag vuur. Het gaat erom dat alles mengt en het goedje mag niet koken.
  • Neem de helft van de havermout, amandelen, pitten & kaneel en maal dit fijn in de staafmixer of keukenmachine. Roer het ongemalen gedeelte en de cranberry’s erdoor.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe aan het pannetje met de verwarmde ingrediënten. Doe de opgeklopte eiwitten erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Doe nu alles in de ovenschaal met bakpapier en druk goed aan. Bak 30 minuten in de oven. Let op dat de bovenste vruchten niet verbranden. Haal de muesli plak na 1 uurtje uit de vorm en laat het liefst op een rooster geheel afkoelen. Snijd met een scherp mes in stukjes.

Linda’s Tips

  • Tip: gooi eventuele losse stukjes die ontstaan bij het snijden niet weg. Gebruik dit in de yoghurt als een soort granola. De repen kun je per stuk invriezen en zijn zo’n 3 maanden houdbaar. Of bewaar de repen luchtdicht en dan zijn ze 5-7 dagen houdbaar.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.