5 uit 1 beoordeling

Nasi met tempeh

Minimaal 1 keer per twee weken staat er nasi op ons weekmenu. Dit Aziatische gerecht is snel klaar. Daarbij is het ideaal om allerlei restjes groente in te verwerken. Vandaag heb ik een vegetarische nasi met tempeh gemaakt. Met de juiste marinade en bereiding heb je een heerlijke vleesvervanger voor in een wokgerecht.

Een paar jaar geleden ben ik alleen op reis geweest naar Bali. Ik startte met een retraite van 6 dagen en alleen al voor het heerlijke eten wil ik terug. Tempeh stond er uiteraard ook op het menu. De tempeh werd gemarineerd in sojasaus en vervolgens gebakken in kokosolie.

Vegetarisch wokgerecht: nasi met tempeh

Nasi met tempeh

Voor deze nasi wordt de tempeh eerst gebakken en daarna gemarineerd in sojasaus, zoete ketjap en chilisaus. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het allerminst.

Kijk welke groente bij je past. Ik houd van veel groente en koop een zak van 500 gram wokgroente. Misschien houd jij meer van zelf alle groente snijden, of voeg taugé of restjes groente toe aan een zak groente.

Vegetarisch wokgerecht: nasi met tempeh

Nasi met tempeh

Ingrediënten

Aantal personen4 personen

Marinade voor de tempeh

  • 250 gram tempeh
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel chilisaus

Nasi

  • 300 gram rijst
  • 500 gram wokgroente naar keuze
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels koriander poeder
  • 1 theelepel kurkuma geelwortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gember poeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de tempeh in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Verwarm een koekenpan met dikke bodem met 2 eetlepel zonnebloemolie. Bak de tempeh in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak vervolgens de marinade van de sojasaus, ketjap en chilisaus en leg de tempeh erin.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm een grote koekenpan of wok met olie en bak hierin de wokgroente 4 minuten. Voeg de koriander, kurkuma, komijn en gember toe en bak een minuutje mee. Schep dan de gekookte rijst erbij en roer goed door.
  • Serveer de nasi goreng met de tempeh. Giet eventueel overgebleven marinade door de nasi.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.