4.5 uit 2 beoordelingen
15 minuten
oventijd 18 minuten

Gevuld stokbrood met gehakt (Indonesisch)

Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. Nu ik het recept uitwerk, heb ik er weer zin.

Gevuld stokbrood

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Gevuld stokbrood met gehakt met ketjap en chilisaus

Voor erbij kun je ook nog pindasaus maken of zet de fles zoete chilisaus op tafel. Houd de blog in de gaten, want binnenkort maak ik een nieuw gevuld stokbrood met gehakt. Van Azië verhuizen we dan naar Amerika. Het water loopt mij nu al in de mond, als ik eraan denk.

Gevuld stokbrood met gehakt, een makkelijk borrelhapje of bij een kom soep

Gevuld stokbrood met gehakt (Indonesisch)

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 rustiek afbakstokbrood wit 250 gram
  • 200 gram gehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1/2 theelepel sambal badjak of oelek
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • snufje peper en zout
  • extra nodig: aluminiumfolie
  • optioneel: gebakken uitjes en verse koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je gevuld stokbrood?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak een inkeping in het brood aan beide zijdes en verwijder de bovenkant van het stokbrood en hol het brood uit.
  • Meng het gehakt met de chilisaus, ketjap manis, sambal badjak, komijn, koriander en een snufje peper en zout. Vul hiermee het stokbrood en zet 13 minuten in de oven. Omwikkel het stokbrood met aluminiumfolie en plaats het gevulde stokbrood nog 5 minuten terug in de oven, zodat het gehakt goed kan garen. Check met een satéprikker of het Indonesische gehakt goed gaar is.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Gevuld stokbrood met gehakt, een makkelijk borrelhapje of bij een kom soepGevuld stokbrood met gehakt op Indonesische wijze

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.