Het zal jullie niet verbazen dat ik met vriendinnen vaak over eten praat. Zo vertelde mijn Turks vriendin F. dat zij een eenpans gerecht maakt door de pasta te koken in melk. Ik viel bijna van mijn stoel, want ik had hier nog nooit van gehoord. Het resultaat is een romige kip fajitas pasta geworden.
Bij mij thuis zijn ze allergisch voor melk, dus ik ben niet gewend om te koken met melk, room of crème fraîche. Gelukkig zijn er steeds meer producenten die lactosevrije producten op de markt brengen. Een uitkomst voor ons, want voor dit gerecht zou ik niet snel een plantaardige melk gebruiken omdat dit een andere smaak geeft.
Kunnen jullie de kip fajitas pakketjes voor op de barbecue van de zomer nog herinneren? De smaken van dit gerecht heb ik gebruik voor in het eenpansgerecht met kip.
Kip fajitas pasta
recept voor 4 personen:
- olijfolie
- 300 gram kip
- 1 rode, gele en oranje paprika
- 100 gram ui
- snufje peper en zout
- 2 theelepels paprika
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- chili poeder naar smaak
- 1,25 liter (lactosevrije)melk
- 400 gram mini penne volkoren (Grand Italia)
- geraspte kaas naar smaak
Stappen om kip fajitas pasta te maken:
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de kip goubruin. Haal uit de pan.
- Voeg de paprika en ui toe en bak 5 minuten. Doe de kip terug in de pan en voeg de kruiden toe. Roer de kruiden in 1 minuut goed door het mengsel.
- Voeg de melk en pasta toe en blijf continue roeren zodat de pasta niet plakt. Kook de kip fajitas 10 minuten totdat de pasta gaar is. Serveer met geraspte kaas naar smaak.
Let op: gekozen voor kleine penne die binnen 5 minuten gaar is. Gebruik je andere penne dan heeft dit invloed op de duur van het kookproces.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Oh, deze gaat vast in de smaak vallen bij mijn gezin! Ik heb ook een kind met een lactose-intolerantie, welke melkvariant zou dan wel geschikt zijn? Ik vind geitenmelk of iets dergelijks ook een optie, maar weet niet wat dat met de smaak zou doen…
Ik gebruik lactosevrije melk van Arla of Campina (ook te vinden in het houdbare melk schap). Met geitenmelk krijg je echt een hele andere smaak. Laat je weten als het gelukt is?
Gr. Linda
Ik heb de Arla melk gebruikt en dat smaakte op zich prima. Bij mij kookte het dus niet helemaal droog, dus ik heb het wel enigszins afgegoten. helaas had ik geen paprikapoeder meer in huis, dat scheelt waarschijnlijk toch wel aanmerkelijk in de smaak. Het geheel was lekker, maar niet direct voor heel veel herhaling vatbaar…
Het ziet er heerlijk uit!
Vraag me alleen af wat je met de melk doet? Zonde om het af te gieten en weg te gooien. Nog een goede tip hiervoor?
Hi Christel,
Je zult zien dat de melk door de pasta helemaal droog gekookt is. Dat is namelijk het idee van dit eenpansgerecht. Er is dus geen melk over.