Spiesjes voor op de bbq is altijd een goed idee. Persoonlijk ben ik minder fan van een kip spies met stukken paprika. Op een of andere manier krijg ik de groente niet goed gaar of ze zijn verbrand. Een oplossing zijn deze kip fajitas pakketjes van de bbq.
Haal je kruiden alvast te voorschijn. Met paprika, komijn, knoflook, uienpoeder en chilipoeder maak je een zalige Mexicaanse kruidenmix voor de kip fajitas. Een voordeel van pakketjes is dat je dit per persoon kunt aanpassen. Chilipoeder is vrij pittig en je kunt er ook voor kiezen om deze in de kruidenmix weg te laten en alleen een snufje chilipoeder toe te voegen bij de volwassen in het pakketje. Serveer de kip fajitas pakketjes met wraps of geniet puur van je pakketje kip met groente.
Koken met kruiden is echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om ermee te experimenteren. Zet deze kruiden dus lekker op voorraad. Mijn ervaring is dat zodra je kruidenvoorraad goed gevuld is, je er vaker gebruik van zult maken. Een tip: maak met deze kruiden ook eens zelf burrito’s.
Zin in nog meer lekkere recepten voor de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.
E-book barbecue recepten
In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.
Kip fajitas pakketjes van de bbq
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet
- 1 ui
- 1 rode gele en oranje paprika
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/4 tot 1/2 theelepel chilipoeder naar smaak
- zout naar smaak
Voor erbij
- 8 wraps
Extra nodig
- aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Zorg dat de bbq een indirecte hitte heeft van 200 graden of verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kip, ui en paprika’s in reepjes.
- Mix de kruiden.
- Hussel de kruiden met de kip, ui en paprika door elkaar. Verdeel over 8 stukjes aluminiumfolie en vouw tot pakketjes.
- Verwarm 20 – 25 minuten op de grill of in de oven.
- Serveer met verwarmde wraps.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie