Nog geen beoordelingen

Bloemkool stamppot met rucola

Vandaag heb ik een lekkere voorjaars stamppot voor jullie klaargezet boordevol groente. Na het weekend ga ik graag voor een extra groente intake. Dat is deze bloemkool stamppot met rucola en gebakken worstjes geworden.

Het lijstje met ingrediënten is langer dan jullie van mij gewend zijn. Dit komt omdat ik eigenlijk twee recepten met elkaar combineer. Ik had namelijk zin in veel groente en 125 gram rucola voor 4 personen is wat karig. In de koelkast lag nog een bloemkool, waar ik graag een romige puree met kaas mee maak. Deze bloemkool puree heb ik door de stamppot met rucola geroerd.

Heerlijk vind ik het om een aantal ingrediënten met elkaar te combineren. De ene keer lukt mijn experiment beter dan een andere keer. Deze bloemkool stamppot met rucola is in ieder geval goed gelukt en komt vaker op tafel.

Bloemkool stamppot met rucola

Bloemkool stamppot met rucola

Ingrediënten

4 personen
  • 1000 gram aardappelen
  • 800 gram schoongemaakte bloemkool
  • 125 ml melk
  • klontje boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram pittige geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 20 gram roomboter
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 125 gram rucola
  • scheutje olie
  • 300 gram chipolata worstjes
  • 2 eetlepels geroosterde amandelen

Optioneel

  • verse kruiden zoals basilicum of platte peterselie en 2 eetlepels geroosterde amandelen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Was en schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappelen tot een puree.
  • Kook ondertussen de bloemkool 8 minuten in een pan met water. Zet een vergiet in de gootsteen en laat de gekookte bloemkool goed uitlekken.
  • Pers ondertussen de knoflook uit. Doe de bloemkool, knoflook, kaas, de Griekse yoghurt en klontje roomboter in de blender of keukenmachine. Maal tot een puree. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Hak 3/4 van de rucola grof. Meng de aardappelpuree, bloemkoolpuree en 3/4 van de rucola erdoor.
  • Bak de chipolata worstjes in een pan met een scheutje olie in 5 minuten gaar.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak grof.
  • Serveer de bloemkool stamppot met de gebakken worstjes. Strooi de amandelen, restant van de rucola en eventueel groene kruiden erover.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.