Het is weer zaterdag en een nieuw versweekmenu staat voor jullie klaar. Pak het boodschappenlijstje en de agenda erbij en bepaal welke gerechten deze week bij jullie op tafel komen. Heb je een keer niet zoveel tijd? Dan heb ik twee makkelijke en simpele maaltijden voor je met een zelfgemaakte pastasaus uit de blender en een rijst met groente en rijst. Lekkere voedzaam en snel.
Vorige week had ik wat opstart problemen na de vakantie. Inmiddels zit ik er weer helemaal in. Ik heb zelfs alweer een kookdag gehad. Er komen weer heerlijke nieuwe recepten jullie kant op. Voor nu: geniet van het weekmenu.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu 173 makkelijke recepten
Maandag: snelle pastasaus uit de blender
Deze snelle pastasaus is echt een topper. Dit recept is een fijne basis voor bijvoorbeeld een pastasaus. Ideaal voor als je een maaltijd boordevol groente wilt eten en weinig tijd hebt, want de saus is binnen 5 minuten klaar.
Dinsdag: snelle rijstmaaltijd met kip en groente
Juist doordeweeks met werk, sporten van de kids en sociale afspraken vind ik het soms een puzzel om te bepalen hoe laat en wat er weer gekookt moeten worden. Zoals jullie weten hou ik van twee soorten groente en dat maakt deze snelle rijstmaaltijd juist zo lekker.
Woensdag: zalmpakketjes uit de oven (of bbq)
Zalm is een vissoort die hier regelmatig op tafel komt. Deze zalmpakketjes kun je zowel op de bbq bereiden als in de oven. Lekker met gekookte broccoli of boontje en een gebakken aardappeltje.
Donderdag: zoete aardappel salade met feta
Yes het nieuwe boek Flavour van Ottolenghi is uit. Ik ben dol op zijn recepten. Zo heb ik de ingrediënten van zijn zoete aardappel koekjes uit Plenty gebruikt als basis voor deze zoete aardappelsalade met feta en gegrilde courgette.
Vrijdag: zelf zuurvlees maken
Zelf zuurvlees maken is zo lekker. Je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig, aangezien het vlees 24 uur moet marineren en vervolgens laat je het stoofvlees 3 uur pruttelen. Bak er dikke frieten mee uit de Airfryer en klaar is de makkelijke maaltijd voor de vrijdag.
Zaterdag: chocolade kokos bonbons
Snacktime! Deze bonbons zijn zalig voor bij de koffie. Je maakt ze met 3 verschillende laagjes: dadels met noten, kokos en chocolade. Zet je de ingrediënten op je boodschappenlijst?
Zondag: bladerdeeghapjes met chorizo
Dit weekend hebben wij een borrel met buren en we nemen allemaal een hapje mee. Ik maak graag een borrelhapje met bladerdeeg. Deze hapjes met chorizo zijn favoriet bij manlief.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.