• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kip cashew met broccoli (kip siam)

Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente.

september 17, 2019 door Linda 8 Reacties

Koken zonder pakjes en zakjes is echt mijn ding. De smaak van een zelfgemaakte saus is vaak lekkerder. Voorwaarde is wel dat het gerecht binnen een half uur op tafel staat en er niet 101 ingrediënten voor nodig zijn. De Thaise kip cashew met broccoli is het nieuwste recept in de rij zelfgemaakte Wereldgerechten.

Voor saus van de kip siam is sojasaus, oestersaus en maizena nodig. Dit heb je vast op voorraad toch? In een originele Thaise kip cashewsaus zit niet zoveel groente. Maar zoals je van mij gewend bent, kon ik het niet laten om nog ui, 2 paprika’s en broccoli toe te voegen. Wij hebben thuis gesmuld van dit gerecht, zelfs van de broccoli :).

Inmiddels heeft de kip siam al een paar keer op tafel gestaan. Dit recept is een blijvertje en past mooi bij de rest van de verzameling Wereldgerecht recepten.

Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente.

Kip cashew met broccoli

recept voor 4 personen

  • 300 gram rijst
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 300 gram kipdij filet
  • 100 gram cashewnoten

saus

  • 6 eetlepels (donkere) sojasaus
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 6 eetlepels water
  • 1 theelepel maizena

Stappen om kip cashew met broccoli te maken:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten in kokend water. Zet apart.
  3. Snijd de ui, knoflook, paprika’s en kipfilet in stukjes.
  4. Bak de ui in een scheutje olijfolie in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook, paprika en kip toe.
  5. Meng in een klein steelpannetje de sojasaus, oestersaus en water en verwarm. Meng de maizena met een scheutje water. Voeg toe aan de saus en roer de saus tot de gewenste dikte.
  6. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  7. Schenk de saus bij de kip cashew en roer door elkaar.
  8. Serveer rijst en broccoli bij de kip cashew.

Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Onderwerp: DINER Tags: broccoli, kip, paprika, wereldgerechten, zelf maken

Lees Interacties

Reacties

  1. becca zegt

    september 17, 2019 op 3:50 pm

    Het recept ziet er lekker uit. Ik ga dit vanavond zeker uitproberen. Ik heb nog nooit cashew noten gehad bij het avondeten en ben benieuwd hoe dit smaakt. Alleen mijn pannen zijn niet meer in zo’n goede staat. ik had gehoord dat HorecaTraders goede pannen verkoopt. Heeft iemand ervaring met dit bedrijf of andere tips? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 23, 2019 op 2:44 pm

      Hi Becca, is het nog gelukt met de cashewnoten. Je kunt voor het roosteren gewoon een Tefal of Ikea koekenpan voor gebruiken hoor.

      Beantwoorden
      • becca zegt

        september 25, 2019 op 11:58 am

        Hey Linda, het is gelukt met de cashewnoten en bedankt voor de tips voor de pannen.

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          september 30, 2019 op 2:05 pm

          Graag gedaan.

          Beantwoorden
  2. Anita zegt

    september 24, 2019 op 3:38 pm

    Hallo
    Voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 30, 2019 op 2:03 pm

      Hi Anita, het recept is voor 4 personen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden
  3. M zegt

    september 25, 2019 op 4:37 pm

    Wat is dit smaakvol zeg! En zo leuk als de kinderen (6 jr. en 3 jr.) ook lekker zitten te eten. Kortom, voor herhaling vatbaar! Het enige wat mij niet echt lukte, was de saus dik krijgen. Het bleef erg vloeibaar, dus heb er wat extra maizena ingedaan, maar nog vond ik het niet veel ingedikt (of ik had andere verwachtingen, dat kan ook). 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 30, 2019 op 2:07 pm

      Hi Marieke, leuk dat je weer een recept hebt gemaakt. De volgende keer kun je misschien de saus in het pannetje iets langer laten inkoken, zodat het de dikte krijgt zoals je wilt. Soms ben ik ook ongeduldig en zet ik de kookplaat hoger. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 136 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Amuse poke bowl met tonijn Amuse poke bowl met tonijn

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17855390335685109 BROOD MET ROOMKAAS, PISTACHE EN CRANBERRY

Ik zit nog even in mijn bubble van de @koffietijd.5uurlive uitzending van gisteren. Wat was het tof om met zoveel mensen tegelijk te #proefkoken en al jullie vragen te beantwoorden. Ik heb de heerlijkste foto’s voorbij zien komen. Nu weer terug naar de orde van de dag. 🎄Een lekker zelfgemaakt brood mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Nu smokkel ik een beetje door kant en klaar pizzadeeg te gebruiken. Tijdens een event heb ik 60 hartige peperoni rolls gemaakt met vers pizzadeeg. Voor kerst wilde ik graag een zoete versie maken voor bij het ontbijt. Dat zijn deze roomkaas broodjes met pistache, cranberries en honing geworden.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/roomkaas-broodjes-met-pistache-en-cranberries/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerst2019 #eten #watetenwemetkerst #lekkerbakken #ontbijt #brood
Instagram post 17854618405719394 ZIE IK JE ZO? Nog een paar uurtjes en dan start het live PLUS proefkook kerstdiner van 15 tot 17 uur tijdens een speciale kerstuitzending van RTL Koffietijd. Stap voor stap maken de chefs van Koffietijd het kerstdiner klaar. 
Heb je nog een vraag over de bereiding of kom je ergens niet uit? Geen nood, wij helpen je ermee. Samen met @francescakookt @laurasbakery en @lterveld zit ik in de uitzending om jullie vragen te beantwoorden via de Facebook pagina van @koffietijd.5uurlive 
Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten. Deel de foto’s met #PLUSproefkoken, #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
In mijn Facebook stories neem ik jullie mee en geef je een kijkje achter de schermen voor, tijdens en na de uitzending. Het belooft een geweldige uitzending te worden! Ik heb er zin in. Jullie ook?

#samenwerking #proefkoken #PLUSproefkoken #kerst #kerst2019 #feestdagen #goedetenissameneten @plussupermarkt #kerstmis #koken
Instagram post 17850996310730999 CARPACCIO TOMPOUCE MET TRUFFEL MAYO

Mijn tweede voorgerechtje voor Kerst is deze hartige carpaccio tompouce. De klassieke gerechten doen het elk jaar eigenlijk het beste met Kerst. Ik was dan ook op zoek naar een carpaccio twist. En dat is dus deze eyecatcher geworden met bladerdeeg.

Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Echt, dat smeer ik bijna overal op. Heb je nu gasten die dit heerlijke goedje niet kunnen waarderen, kun je pesto gebruiken.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/carpaccio-tompouce-met-truffel-mayonaise/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerstmenu #kerstdiner #kerst2019 #voorgerecht #koken #eten #watetenwemetkerst #lekkerkoken #carpaccio
Instagram post 17845707310832459 NIET VERGETEN 14 DECEMER samen Proefkoken voor Kerst! Oh lieve mensen ik heb er zo onwijs zin in. Zaterdag a.s. van 15:00 – 17:00 gaan we het PLUS kerstmenu proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd op RTL 4. 
Ik zie het proefkoken als een generale repetitie voor Kerst. Zo weet je precies hoe je de recepten moet bereiden, hoe lang je ermee bezig bent en ook hoe je zorgt voor een feestelijke presentatie. En als beloning mag je al het lekkers nog opeten ook. Zo zit je met Kerst relaxed aan tafel, want dat blijft toch echt het belangrijkste. 
Tijdens de uitzending maken de vaste chefs van Koffietijd een compleet kerstdiner. Jij kunt live meekoken vanuit je eigen keuken en je vragen stellen aan ons. Benieuwd wat we gaan koken? Check dan snel even mijn stories en doe mee! Of kijk in ieder geval naar Koffietijd, want het wordt echt een te gekke uitzending! 
Doe je mee? Praat dan mee met #PLUSproefkoken en #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
#proefkoken #PLUSproefkoken #goedetenissameneten #kerst #kerst2019 #feestdagen #samenwerking
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld