Nog geen beoordelingen

Kip kerrie salade met avocado

Ik zit in een kerrie fase lieve mensen. Jarenlang heb ik dit kruid nauwelijks aangeraakt. De laatste maanden staat dit potje steeds vaker op het aanrecht, om mijn gerechten extra smaak te geven. Zo heb ik kerrie kruiden in een stamppot verwerkt, in de hummus en in een kip kerrie met rijst zonder pakje en zakje. Nu is de kip kerrie salade met avocado aan de beurt. Deze zelfgemaakte salade is lekker voor op brood bij de lunch, op rijstwafels of op toast voor bij de borrel.

Voor het bewaren van de kip kerrie salade heb ik nog een goede tip. Avocado verkleurt vrij snel. Als je de salade afdekt met rauwe ui, zul je hier geen last van hebben! Geen idee hoe het chemische proces precies werkt. Ik doe het al jaren met veel succes.

Kip kerrie met avocado. Deze zelfgemaakte salade is lekker voor op brood bij de lunch, op rijstwafels of op toast voor bij de borrel.

Kip kerrie salade met avocado

Ingrediënten

Aantal personen2 personen
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine appeltje
  • 3 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels mayonaise*
  • 2 theelepels kerrie poeder
  • snufje peper en zout

Voor erbij

  • crackers brood of toast

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil een klein appeltje en rasp dit.
  • Maak een dressing van de kwark, mayonaise en kerrie poeder. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Hussel nu alle ingrediënten door elkaar.
  • Gebruik direct of bewaar tot gebruik afgedekt met een rauwe ui in de koelkast!

Linda’s Tips

  • *nog even een tip voor mayonaise. Zoals jullie weten ben ik geen light gebruikster. Voor mayonaise maak ik een uitzondering, zodra het wordt verwerkt. Door mijn Weight Watchers periode van vorig jaar, ben ik erachter gekomen dat Calvé Licht & Romig (non-spon) weinig calorieën bevat en prima van smaak is in een salade. Zodra er frietjes op tafel komen en de mayo smaak goed proefbaar is, blijft de light mayo in de koelkast en kies ik voor Zaanse mayo of Hellman’s.
Kip kerrie met avocado. Deze zelfgemaakte salade is lekker voor op brood bij de lunch, op rijstwafels of op toast voor bij de borrel.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.