Weekmenu makkelijke recepten 215

Tijdens hectische weken is hetweekmenu een uitkomst. Voor ons is dit de laatste schoolweek en het afscheid van de lagere schoolperiode. Op zondag neem ik altijd even de week door met afspraken, to do’s en ook eetplanning. Heerlijk om over het avondeten niet na te hoeven denken.

De eerste regio heeft dit weekend vakantie gekregen en dat zie je ook terug in het weekmenu. Voor op vakantie kun je aan de slag met een eenpanspasta. Daarbij heb ik twee bbq recepten geselecteerd en kom je extra in de stemming met een kan zelfgemaakte sangria. Het vis recept is een pannetje met kabeljauw in tomatensaus. Deze maaltijd staat binnen een mum van tijd op tafel. Voor het weekend heb ik een heerlijke chocolade taart bedacht.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu makkelijke recepten: 215

Maandag: courgette spiesen van de bbq

Courgette grillen op de bbq, wie is hier ook dol op? Deze courgette spiesen zijn net even iets anders, dan de standaard gegrilde courgette. De spiesen worden namelijk gemarineerd en tijdens het grillen ingesmeerd met bbq saus.

Courgette spiesen voor de barbecue

Dinsdag: kabeljauw in tomatensaus

In mijn stories op Instagram vroeg ik of jullie vaker vis wilden eten. Er werd massaal op “ja” gestemd. Deze kabeljauw stooft zachtjes in de tomatensaus en is echt zo klaar. Handig voor als je niet zo veel tijd hebt deze week.

Kabeljauw in tomatensaus

Woensdag: eenpans taco pasta

Alle ingrediënten voor deze eenpans taco pasta mogen in één pan. Ik hou zo van dit soort maaltijden.

Eenpans taco pasta

Donderdag: kip fajitas van de bbq

In plaats van kip garen in de pan, maak je kip pakketjes met paprika en kruiden.

Kip fajitas pakketjes van de bbq

Vrijdag: galette met courgette en spekjes

Vrijdag is het feest op tafel met deze kleine hartige taartjes. Een galette met courgette klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet.

Galette met courgette en spekjes

Zaterdag: chocolade taart met aardbeien

Bakken zonder gedoe? Maak deze chocolade taart, dit recept kan niet mislukken.

Chocoldetaart met aardbeien

Zondag: sangria maken

Staat er een gezellig borrel of bbq op de planning? Zet dan de sangria op tafel met stukjes fruit, kaneelstokjes, rode wijn en bruisend water.

Zelf sangria maken een lekker verfrissend drankje.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten inspiratie voor het avondeten

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.