Weekmenu 113 – makkelijke recepten

De week is weer voorbij gevlogen. In het begin had ik een beetje moeite om in het gareel te komen. Inmiddels zit ik weer helemaal in het werkritme en heb ook veel zin om lekker aan de slag te gaan. Volgende week heb voor het eerst sinds maanden weer een kookdag met Lucie. Van de week ga ik dus allerlei nieuwe recepten bedenken. Leuk!

In het weekmenu staan een aantal golden oldies van een paar jaar terug. Zoals de aardappelpuree met munt of een Indiaas rijstgerecht met makreel en ei. Voor vrijdag staan er asperges in bladerdeeg op het menu. Voor de moeders onder mijn lezers: geniet van je Moederdag.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 113 makkelijke recepten

Maandag: eenpans spaghetti met spinazie

De eenpansmaaltijden zijn favoriet hier in huis. Hoe fijn is het om alles bij elkaar in 1 pan te gooien, zodat het vervolgens 20 minuten later klaar is. Yes! Maak gerust je eigen versie op deze eenpans spaghetti met spinazie.

eenpans spaghetti met spinazie

Dinsdag: bruine bonen schotel met rijst

Wie eet er wel eens bruine bonen? Ik heb het idee dat deze peulvrucht als iets van vroeger wordt gezien en niet meer zo vaak op tafel staat. Jammer, want ze zijn lekker, voedzaam en goed voor je portemonnee. Ik ben dol op bonen en zeker de combinatie van bruine bonen met kip en rijst is zalig.

bruine bonen schotel

Woensdag: aardappelpuree met munt

Mijn kinderen zijn gek op aardappelpuree. Deze variant aten wij ooit een paar jaar terug in een restaurant. De munt maakt dit gerecht net even frisser. Lekker voor bij een maaltijd met groente en vlees.

aardappelpuree met munt

Donderdag: kedgeree met makreel

Op dit moment ben ik bewuster aan het eten en daar hoort naast een vaste vega dag op dinsdag ook een visdag bij. Kedgeree is van origine een Indiaas ontbijtrecept. Ik zou hier makkelijk mee kunnen ontbijten, maar dat doe ik jullie niet aan. Het is – ondanks de naam – een makkelijke maaltijd waar het hele gezin blij van wordt.

Kedgeree met makreel

Vrijdag: asperges in bladerdeeg

Ik moet bekennen dat ik nog geen asperges hebt gegeten dit jaar. Dit komt ook omdat we nog vrij druk zijn en ik nog een beetje mijn draai moet vinden in de keuken. Deze asperges in bladerdeeg is een lekkere hap voor op de vrijdag. Je kookt alleen even de asperges en vervolgens vul je het bladerdeeg met een paar ingrediënten.

asperges in bladerdeeg

Zaterdag: lemon curd

Van lemon curd gaat de zon schijnen! Ja, echt. Dit heerlijke goedje is zoet en zuur tegelijk en heerlijk op een pannenkoek, brood of in een toetje. Echt een recept om eens zelf te maken.

zelf lemon curd maken 2a

Zondag: blauwe bessen clafoutis met lemon curd

De lemon curd smaakt te gek in deze blauwe bessen clafoutis. Dit dessert lijkt op een soort luchtige pannenkoek.

De blauwe bessen clafoutis met lemon curd is een heerlijk fris dessert voor de lente. Je kunt het bijna in zijn geheel voorbereiden, ideaal voor een diner.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.
Weekmenu 133 makkelijke recepten voor het hele gezin. Deze week staat er een eenpanspasta, bruine bonen schotel, kedgeree en asperges in bladerdeeg op het menu. #gezin #makkelijkemaaltijd

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.