Weekmenu 179 – makkelijke recepten

Deze week is voorbij gevolgen. De kids waren vrij. Hier en daar heb ik lekker een uurtje vrij genomen. Van koken en logeren met mijn kleine vriendje tot interieur shoppen met manlief. De herfst is echt de tijd om binnen te cocoonen en het huis gezellig maken.

In het weekmenu staan een aantal makkelijke recepten voor dit seizoen. Zo staat er een stamppot in met pompoen in plaats van aardappel, zet je een pan met stoofvlees op het vuur en maak je zelf speculaaskruiden voor in een Sinterklaas recept voor de komende weken. In mijn eigen eetplanning houd ik 1 dag in het weekend vrij om te bestellen/afhalen.

Dit is een win/win situatie. We steunen de horeca hiermee en er wordt voor mij gekookt. Dat laatste vind ik altijd heel fijn! In mijn stories deel ik suggesties voor afhaal / bestellen om met het gezin thuis te eten in de regio Utrecht. Denk hierbij aan goede pizza’s, lekkere comfort gerechten, tapas etc. Heb je nog een goede tip voor mij? Stuur mij dan een berichtje naar [email protected].

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 179 makkelijke recepten

Maandag: nasi met tempeh

In het begin van de week eten wij altijd vegetarisch en als het lukt met extra veel groente. Het weekend rommelen we wat aan en maandag trek ik dit weer recht. Dit keer met nasi goreng en tempeh. En echt, probeer de tempeh eens uit! Ik heb een lekkere marinade voor je.

Nasi met tempeh

Dinsdag: pompoen boerenkool met stamppot

De pompoen is een echte herfst groente. De aardappelen in de deze stamppot zijn vervangen door pompoen. Zo eet je ongemerkt twee soorten groente. Lekker!

pompoen boerenkool stamppot

Woensdag: 10 x zalm recepten

Wat is jouw favoriete stukje vis? Bij ons komt 9 van de 10 keer zalm op tafel. Ik ben dol op de smaak. Het is een veelzijdig stukje vis en dat zie je ook in dit overzicht met 10 verschillende recepten.

10 x zalm recepten

Donderdag: stoofvlees met funghi porcini

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt eerder donker en als vanzelf krijg je zin in stoofvlees. In dit recept voor draadjesvlees verwerk ik funghi porcini. Dat is een mix van gedroogde paddenstoelen dat je kunt vinden in het schap bij de olijven, tapenades etc. Dit geeft het vlees en de jus een extra rijke smaak.

Stoofvlees met funghi porcini en aardappelpuree. De gedroogde paddenstoelen koop je gewoon in de supermarkt en het geeft dit recept een extra touch.

Vrijdag: taco’s met gehakt

Ik heb weer een lekker Mexicaans gerecht voor jullie klaarstaan: taco’s met gehakt en een tomatensalsa. Dit is een “old school” gerecht zonder dat er een pakje of zakje bij komt kijken. Het is een lekker easy peasy recept voor de vrijdagavond.

taco's met gehakt en tomatensalsa

Zaterdag: havermoutbroodjes

Weekend, dus tijd om zelf broodjes te maken met havermout, Griekse yoghurt en eieren. Het deeg giet je direct op de bakplaat en hoeft niet te rijzen of gekneed te worden. Ideaal!

havermoutbroodjes

Zondag: zelf speculaaskruiden maken

Over 6 weken is het Pakjesavond? Waar blijft de tijd? De komende weken zal ik Sinterklaas recepten met jullie delen. De basis voor veel bakrecepten is speculaaskruiden. Dit kun je heel makkelijk zelf maken en ik leg je uit hoe.

zelf speculaaskruiden maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 179 makkelijke recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.