Nog geen beoordelingen
10 minuten
oventijd 20 minuten

Kwarkbolletjes

Zondag is bakdag. Mijn laatste bakrecept dateert van 2016 volgens mij. Hoog tijd om hier verandering in aan te brengen. Afgelopen week hadden de kinderen vakantie. Mijn vriezer met tussendoortjes is leeg en die wilde ik flink vullen. Het is bij een plan gebleven. Ik ben door mijn rug gegaan en loop als een oud vrouwtje door het huis. Ik ben maar aan één experiment toegekomen: de kwarkbolletjes.

De laatste tijd vliegen de verpakkingen kwark mijn koelkast uit. Dat is niet zonder reden. De bikini periode komt eraan en ik heb last van enige “ik moet weer in zomerse jurkjes” stress. Kwark bevat veel eiwitten en dat zorgt voor een verzadigd gevoel. Laat ik het eens verwerken in een snack. Mijn eerste kwarkbolletjes experiment was niet zo geslaagd. Het is prima om magere kwark te eten met kaneel, appel en havermout. In een broodje geeft de magere variant te weinig smaak. Tenminste, ik miste een zoetje. Een beetje fruit erdoor is lekker. Alleen moet je niet als ik grote stukken diepvries mango op de bodem leggen. Het eerste wat mijn dochter zei: mam, je had het fruit kleiner moeten snijden. Kleine meisjes worden groot! Ze had namelijk helemaal gelijk.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Ok, over op experiment nummer 2. Toch maar de volle kwark proberen of kwark met een smaakje. Of bijvoorbeeld Skyr. Dit is officieel yoghurt, maar lijkt meer op kwark als je het mij vraagt. Voor een zoetje prak je nog een banaantje fijn en klaar is je ontbijt of tussendoortje. Duik maar snel de koelkast in, waarschijnlijk heb je alles in huis om deze kwarkbolletjes nu nog even te maken. Een heerlijke start van de zondag als je het mij vraagt.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Kwarkbolletjes

Ingrediënten

Aantal personen8 stuks
  • 1 rijpe banaan
  • 180 gram spelt bloem)
  • 250 gram volle aardbeien kwark of Skyr
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je kwarkbolletjes?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan fijn met vork.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Maak de kwarkbolletjes met behulp van 2 eetlepels. Schep een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat of gebruik een siliconen muffin vorm.
  • Zet 20 minuten in de oven.
Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.
Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept. #ontbijt #lunch #tussendoortje

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.