• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kwarkbolletjes

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

maart 5, 2017 door Linda 33 Reacties

Zondag is bakdag. Mijn laatste bakrecept dateert van 2016 volgens mij. Hoog tijd om hier verandering in aan te brengen. Afgelopen week hadden de kinderen vakantie. Mijn vriezer met tussendoortjes is leeg en die wilde ik flink vullen. Het is bij een plan gebleven. Ik ben door mijn rug gegaan en loop als een oud vrouwtje door het huis. Ik ben maar aan één experiment toegekomen: de kwarkbolletjes.

De laatste tijd vliegen de verpakkingen kwark mijn koelkast uit. Dat is niet zonder reden. De bikini periode komt eraan en ik heb last van enige “ik moet weer in zomerse jurkjes” stress. Kwark bevat veel eiwitten en dat zorgt voor een verzadigd gevoel. Laat ik het eens verwerken in een snack. Mijn eerste kwarkbolletjes experiment was niet zo geslaagd. Het is prima om magere kwark te eten met kaneel, appel en havermout. In een broodje geeft de magere variant te weinig smaak. Tenminste, ik miste een zoetje. Een beetje fruit erdoor is lekker. Alleen moet je niet als ik grote stukken diepvries mango op de bodem leggen. Het eerste wat mijn dochter zei: mam, je had het fruit kleiner moeten snijden. Kleine meisjes worden groot! Ze had namelijk helemaal gelijk.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Ok, over op experiment nummer 2. Toch maar de volle kwark proberen of kwark met een smaakje. Of bijvoorbeeld Skyr. Dit is officieel yoghurt, maar lijkt meer op kwark als je het mij vraagt. Voor een zoetje prak je nog een banaantje fijn en klaar is je ontbijt of tussendoortje. Duik maar snel de koelkast in, waarschijnlijk heb je alles in huis om deze kwarkbolletjes nu nog even te maken. Een heerlijke start van de zondag als je het mij vraagt.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Kwarkbolletjes

voor 8 stuks

  • 1 rijpe banaan
  • 180 gram (spelt) bloem)
  • 250 gram volle (aardbeien) kwark of Skyr
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren

Stappen om kwarkbolletjes te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan fijn met vork.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Maak de kwarkbolletjes met behulp van 2 eetlepels. Schep een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat of gebruik een siliconen muffin vorm.
  5. Zet 20 minuten in de oven.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept. #ontbijt #lunch #tussendoortje

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: ONTBIJT, PASEN Tags: brood, kwark, kwark recepten, moederdag, ontbijt recepten, verwen ontbijt recepten, zelf brood maken, zondagochtend ontbijt, zondagochtend ontbijt recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte zegt

    maart 5, 2017 om 10:56 am

    Dat klinkt wel heel erg lekker!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 6, 2017 om 9:58 am

      Hi Charlotte, dat zijn ze ook! Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Angelique zegt

        april 25, 2017 om 4:40 pm

        Hoi Linda ik had geen speltbloem in huis en heb ze net met speltmeel gemaakt maar ze zijn erg vast dus niet luchtig. Met speltbloem zijn ze wel lekker luchtig?

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          april 26, 2017 om 9:22 am

          Hi Angelique, ja dan wel. Precies zoals op de foto. Succes voor de volgende keer. Gr. Linda

          Beantwoorden
      • Willeke zegt

        juli 25, 2017 om 8:44 pm

        Hallo Linda,
        Ik heb de kwark bollen gemaakt met aardbeien kwark en 1 banaan. Vond ze erg flauw en weing smaak hebben. Suggesties?
        Gr Willeke

        Beantwoorden
  2. Mildred zegt

    maart 7, 2017 om 6:42 pm

    Hmmm, hier zijn ze nogal klef en niet zo luchtig als op jouw foto. Ik ga ze nog maar even terug in de oven doen. Ze rijzen dan helaas niet meer, maar worden hopelijk wel wat ‘gaarder’.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 9, 2017 om 10:46 am

      Oh, ik heb ze 2 x gemaakt en beide keren waren ze zo luchtig. Heb je verder dezelfde ingrediënten gebruikt? Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Marion zegt

    maart 11, 2017 om 10:38 am

    Hallo Linda,
    Ziet er heerlijk uit. Vraagje: zou je de speltbloem voor boekweit kunnen verruilen?
    En Skyr eventueel voor volle Griekse yoghurt?
    Dank en groet, Marion

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 13, 2017 om 9:14 am

      Hi Marion, je kan de Skyr ook vervangen door volle Griekse yoghurt. Ik denk ook dat je het bloem (kan ook tarwe bloem zijn) kunt vervangen door boekweit. Alleen zal de smaak anders zijn. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Marina zegt

    maart 31, 2017 om 9:40 am

    Hi Linda, kan je de banaan door iets anders vervangen?

    Groeten Marina

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 31, 2017 om 1:55 pm

      Hi Marina, je zou wat honing (2 eetlepels ofzo) kunnen toevoegen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Linda zegt

    juni 18, 2017 om 8:51 am

    Hai Linda, bedankt voor je recept, ziet er heerlijk uit!
    Nu alleen even mijn vraag want ik dacht dat speltbloem juist niet koolhydraatarm is? Ik hoor het graag, ben nog erg zoekende, hi hi.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 22, 2017 om 10:20 am

      Hi Linda, mocht je een koolhydraatarm recept zoeken vervangen het spelt door amandelmeel. Succes.

      Beantwoorden
      • Wanda zegt

        juli 1, 2020 om 11:46 am

        Gebruik je dan net zoveel amandelmeel als spelt?

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          juli 6, 2020 om 3:06 pm

          Hi Wanda, ik begrijp je vraag niet helemaal. Ik maak het recept met speltmeel en zie nergens iets staan over amandelmeel. Ik hoor het graag.

          Beantwoorden
  6. Aike zegt

    juni 22, 2017 om 12:22 pm

    Ze zien er overheerlijk uit.
    Mag ik de spelt vervangen door havermout? 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 5, 2017 om 9:16 am

      Natuurlijk probeer het eens uit. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Wiebke zegt

    juli 17, 2017 om 6:04 pm

    Lekkere bolletjes. Ik heb ze met skyr vanille gemaakt en er nog een paar klein gesnipperde dateld door gedaan. Heb er 24 minicubcakjes van gemaakt. Groot succes!

    Beantwoorden
  8. Sher zegt

    augustus 26, 2017 om 1:50 pm

    De kwarkbollen waren heeeeerlijk. Ik heb de spelt vervangen door havermeel en de volle kwark vervangen door magere kwark. Ze waren erg luchtig en lekker! ?

    Beantwoorden
  9. Laurence zegt

    november 23, 2017 om 10:59 pm

    Kun je ze ook invriezen en hoelang kun je ze bewaren in de (koel)kast?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 29, 2017 om 11:38 am

      Hi Laurence, we eten ze hier vrij snel op. Ik zou ze een dag of 3 in de koelkast bewaren en waarschijnlijke even kort verwarmen.

      Beantwoorden
  10. Sandra zegt

    januari 16, 2018 om 11:49 am

    Hoi Linda ik heb dit recept al een aantal keren gemaakt. Ze waren heerlijk al niet zo luchtig als op je foto maar wel heerlijk. Nu vraag ik me af of ik er ook muesli erdoor zou kunnen doen. Ik doe patentbloem i.p.v speltbloem heeft dit invloed op de luchtigheid?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 17, 2018 om 9:26 am

      Hi Sandra, patentbloem is fijn gemalen tarwebloem en eigenlijk fijner en zachter dan speltbloem. De kwarkbolletjes zouden dan juist iets luchtiger moeten zijn. Spelt zorgt juist voor meer compact. Nu kan er verschil per bloemsoort zijn qua kwaliteit. Ik heb biologische speltbloem gebruikt misschien dat hier het verschil in zit? Anders zou ik het even niet weten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. Esther zegt

    januari 12, 2019 om 2:13 pm

    Heb ze net voor de 2de keer gemaakt: smeltbloem en amandelmeel gemengd. Ook goed, alleen minder hard gerezen.
    Ik heb er 2 met stukjes appel en kaneel gemaakt, 2 met rozijntjes onder en 2 met chocoladestukjes in… Hmmm!!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 21, 2019 om 4:02 pm

      Klinkt goed.

      Beantwoorden
  12. piet zegt

    mei 5, 2019 om 9:54 am

    nog niet geprobeerd, zit zonder kwark en het is zondag, maar het lijkt me een heerlijk recept, bedankt voor het recept, tot gauw, groeten, piet

    Beantwoorden
  13. Linda zegt

    december 28, 2019 om 12:25 pm

    Hallo,
    Kan je volle kwark ook vervangen door magere?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 20, 2020 om 2:24 pm

      Hi Sue, je kunt wel magere kwark gebruiken, maar dan is de smaak minder lekker, zoals je kunt lezen in het blog.

      Beantwoorden
  14. bonita zegt

    februari 14, 2020 om 7:14 pm

    kan ik ze gewoon in de vriezer doen als ze zijn afgekoeld?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 17, 2020 om 2:32 pm

      Hi Bonita, ja hoor dat is geen probleem.

      Beantwoorden
  15. Hermien zegt

    maart 15, 2020 om 7:30 pm

    kan dit ook in plaats banaan krentjes er bij doen

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 23, 2020 om 12:37 pm

      Hi Hermien, dat kun je zeker doen. Kijk even of het zoet genoeg is. Misschien is wat honing erbij nog nodig.

      Beantwoorden
  16. Grietje zegt

    januari 23, 2021 om 5:39 pm

    Net gemaakt. Ze waren mooi gerezen maar bij het afkoelen stortten ze in elkaar. Ik zal zo 1 proeven.
    Ingestort ziet er minder smakelijk uit. Maar goed.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in