• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kwarkbolletjes

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

maart 5, 2017 door Linda 32 Reacties

Zondag is bakdag. Mijn laatste bakrecept dateert van 2016 volgens mij. Hoog tijd om hier verandering in aan te brengen. Afgelopen week hadden de kinderen vakantie. Mijn vriezer met tussendoortjes is leeg en die wilde ik flink vullen. Het is bij een plan gebleven. Ik ben door mijn rug gegaan en loop als een oud vrouwtje door het huis. Ik ben maar aan één experiment toegekomen: de kwarkbolletjes.

De laatste tijd vliegen de verpakkingen kwark mijn koelkast uit. Dat is niet zonder reden. De bikini periode komt eraan en ik heb last van enige “ik moet weer in zomerse jurkjes” stress. Kwark bevat veel eiwitten en dat zorgt voor een verzadigd gevoel. Laat ik het eens verwerken in een snack. Mijn eerste kwarkbolletjes experiment was niet zo geslaagd. Het is prima om magere kwark te eten met kaneel, appel en havermout. In een broodje geeft de magere variant te weinig smaak. Tenminste, ik miste een zoetje. Een beetje fruit erdoor is lekker. Alleen moet je niet als ik grote stukken diepvries mango op de bodem leggen. Het eerste wat mijn dochter zei: mam, je had het fruit kleiner moeten snijden. Kleine meisjes worden groot! Ze had namelijk helemaal gelijk.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Ok, over op experiment nummer 2. Toch maar de volle kwark proberen of kwark met een smaakje. Of bijvoorbeeld Skyr. Dit is officieel yoghurt, maar lijkt meer op kwark als je het mij vraagt. Voor een zoetje prak je nog een banaantje fijn en klaar is je ontbijt of tussendoortje. Duik maar snel de koelkast in, waarschijnlijk heb je alles in huis om deze kwarkbolletjes nu nog even te maken. Een heerlijke start van de zondag als je het mij vraagt.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Kwarkbolletjes

voor 8 stuks

  • 1 rijpe banaan
  • 180 (speltbloem)
  • 250 gram volle (aardbeien) kwark of Skyr
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren

Stappen om kwarkbolletjes te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan fijn met vork.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Maak de kwarkbolletjes met behulp van 2 eetlepels. Schep een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat of gebruik een siliconen muffin vorm.
  5. Zet 20 minuten in de oven.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept. #ontbijt #lunch #tussendoortje

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: ONTBIJT, PASEN Tags: brood, kwark, kwark recepten, moederdag, ontbijt recepten, verwen ontbijt recepten, zelf brood maken, zondagochtend ontbijt, zondagochtend ontbijt recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte zegt

    maart 5, 2017 om 10:56 am

    Dat klinkt wel heel erg lekker!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 6, 2017 om 9:58 am

      Hi Charlotte, dat zijn ze ook! Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Angelique zegt

        april 25, 2017 om 4:40 pm

        Hoi Linda ik had geen speltbloem in huis en heb ze net met speltmeel gemaakt maar ze zijn erg vast dus niet luchtig. Met speltbloem zijn ze wel lekker luchtig?

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          april 26, 2017 om 9:22 am

          Hi Angelique, ja dan wel. Precies zoals op de foto. Succes voor de volgende keer. Gr. Linda

          Beantwoorden
      • Willeke zegt

        juli 25, 2017 om 8:44 pm

        Hallo Linda,
        Ik heb de kwark bollen gemaakt met aardbeien kwark en 1 banaan. Vond ze erg flauw en weing smaak hebben. Suggesties?
        Gr Willeke

        Beantwoorden
  2. Mildred zegt

    maart 7, 2017 om 6:42 pm

    Hmmm, hier zijn ze nogal klef en niet zo luchtig als op jouw foto. Ik ga ze nog maar even terug in de oven doen. Ze rijzen dan helaas niet meer, maar worden hopelijk wel wat ‘gaarder’.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 9, 2017 om 10:46 am

      Oh, ik heb ze 2 x gemaakt en beide keren waren ze zo luchtig. Heb je verder dezelfde ingrediënten gebruikt? Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Marion zegt

    maart 11, 2017 om 10:38 am

    Hallo Linda,
    Ziet er heerlijk uit. Vraagje: zou je de speltbloem voor boekweit kunnen verruilen?
    En Skyr eventueel voor volle Griekse yoghurt?
    Dank en groet, Marion

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 13, 2017 om 9:14 am

      Hi Marion, je kan de Skyr ook vervangen door volle Griekse yoghurt. Ik denk ook dat je het bloem (kan ook tarwe bloem zijn) kunt vervangen door boekweit. Alleen zal de smaak anders zijn. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Marina zegt

    maart 31, 2017 om 9:40 am

    Hi Linda, kan je de banaan door iets anders vervangen?

    Groeten Marina

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 31, 2017 om 1:55 pm

      Hi Marina, je zou wat honing (2 eetlepels ofzo) kunnen toevoegen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Linda zegt

    juni 18, 2017 om 8:51 am

    Hai Linda, bedankt voor je recept, ziet er heerlijk uit!
    Nu alleen even mijn vraag want ik dacht dat speltbloem juist niet koolhydraatarm is? Ik hoor het graag, ben nog erg zoekende, hi hi.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 22, 2017 om 10:20 am

      Hi Linda, mocht je een koolhydraatarm recept zoeken vervangen het spelt door amandelmeel. Succes.

      Beantwoorden
      • Wanda zegt

        juli 1, 2020 om 11:46 am

        Gebruik je dan net zoveel amandelmeel als spelt?

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          juli 6, 2020 om 3:06 pm

          Hi Wanda, ik begrijp je vraag niet helemaal. Ik maak het recept met speltmeel en zie nergens iets staan over amandelmeel. Ik hoor het graag.

          Beantwoorden
  6. Aike zegt

    juni 22, 2017 om 12:22 pm

    Ze zien er overheerlijk uit.
    Mag ik de spelt vervangen door havermout? 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 5, 2017 om 9:16 am

      Natuurlijk probeer het eens uit. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Wiebke zegt

    juli 17, 2017 om 6:04 pm

    Lekkere bolletjes. Ik heb ze met skyr vanille gemaakt en er nog een paar klein gesnipperde dateld door gedaan. Heb er 24 minicubcakjes van gemaakt. Groot succes!

    Beantwoorden
  8. Sher zegt

    augustus 26, 2017 om 1:50 pm

    De kwarkbollen waren heeeeerlijk. Ik heb de spelt vervangen door havermeel en de volle kwark vervangen door magere kwark. Ze waren erg luchtig en lekker! ?

    Beantwoorden
  9. Laurence zegt

    november 23, 2017 om 10:59 pm

    Kun je ze ook invriezen en hoelang kun je ze bewaren in de (koel)kast?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 29, 2017 om 11:38 am

      Hi Laurence, we eten ze hier vrij snel op. Ik zou ze een dag of 3 in de koelkast bewaren en waarschijnlijke even kort verwarmen.

      Beantwoorden
  10. Sandra zegt

    januari 16, 2018 om 11:49 am

    Hoi Linda ik heb dit recept al een aantal keren gemaakt. Ze waren heerlijk al niet zo luchtig als op je foto maar wel heerlijk. Nu vraag ik me af of ik er ook muesli erdoor zou kunnen doen. Ik doe patentbloem i.p.v speltbloem heeft dit invloed op de luchtigheid?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 17, 2018 om 9:26 am

      Hi Sandra, patentbloem is fijn gemalen tarwebloem en eigenlijk fijner en zachter dan speltbloem. De kwarkbolletjes zouden dan juist iets luchtiger moeten zijn. Spelt zorgt juist voor meer compact. Nu kan er verschil per bloemsoort zijn qua kwaliteit. Ik heb biologische speltbloem gebruikt misschien dat hier het verschil in zit? Anders zou ik het even niet weten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. Esther zegt

    januari 12, 2019 om 2:13 pm

    Heb ze net voor de 2de keer gemaakt: smeltbloem en amandelmeel gemengd. Ook goed, alleen minder hard gerezen.
    Ik heb er 2 met stukjes appel en kaneel gemaakt, 2 met rozijntjes onder en 2 met chocoladestukjes in… Hmmm!!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 21, 2019 om 4:02 pm

      Klinkt goed.

      Beantwoorden
  12. piet zegt

    mei 5, 2019 om 9:54 am

    nog niet geprobeerd, zit zonder kwark en het is zondag, maar het lijkt me een heerlijk recept, bedankt voor het recept, tot gauw, groeten, piet

    Beantwoorden
  13. Linda zegt

    december 28, 2019 om 12:25 pm

    Hallo,
    Kan je volle kwark ook vervangen door magere?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 20, 2020 om 2:24 pm

      Hi Sue, je kunt wel magere kwark gebruiken, maar dan is de smaak minder lekker, zoals je kunt lezen in het blog.

      Beantwoorden
  14. bonita zegt

    februari 14, 2020 om 7:14 pm

    kan ik ze gewoon in de vriezer doen als ze zijn afgekoeld?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 17, 2020 om 2:32 pm

      Hi Bonita, ja hoor dat is geen probleem.

      Beantwoorden
  15. Hermien zegt

    maart 15, 2020 om 7:30 pm

    kan dit ook in plaats banaan krentjes er bij doen

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 23, 2020 om 12:37 pm

      Hi Hermien, dat kun je zeker doen. Kijk even of het zoet genoeg is. Misschien is wat honing erbij nog nodig.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.