Weekmenu 156 makkelijke recepten

Wat heb ik genoten van het weer deze week. Ik ben veel buiten geweest, dat doet een mens goed. Hetweekmenu zit dan ook vol makkelijke recepten voor de lente.

De twee vakantieweken voor de kids zijn echt voorbij gevlogen. Volgende week starten de scholen weer en het zal wennen zijn om een wekker te zetten. Voor zoonlief ben ik blij, want hij mist zijn klasgenoten en de juf. Hij mag 2 dagen naar school, de andere dagen blijft hij thuis zijn werk doen. Zelf ga ik voor het eerst in 2 maanden naar mijn flexplek in de stad. Het kantoor is aangepast met plexiglas en de capaciteit is verlaagd.

Zal ik eens vertellen wat er in het weekmenu te vinden is? Een zalige maaltijdsalade met couscous en gegrilde aubergine. Het pasta recept van deze week is lekker romig met doperwten. Dit is de lievelingsgroente van mijn mannen. Verder staat er een aspergetaart voor je klaar en een makkelijk recept met noedels. Om een vakantie gevoel te krijgen, kun je een tapas recept maken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu 156 makkelijke recepten

Maandag: gegrilde aubergine met mozzarella en couscous

Door het lekkere weer van afgelopen week heb ik nog meer zin gekregen in lente / zomerse recepten. Deze maaltijdsalade met gegrilde aubergine, mozzarella en couscous is precies waar ik zin in heb.

De gegrilde aubergine met mozzarella en couscous is een makkelijke vegetarische maaltijd voor doordeweeks. Slechts 7 ingrediënten en binnen 20 min. klaar.

Dinsdag: pasta met zalm en doperwten

Ohh de smaak van deze romige pasta met zalm is echt te gek. Normaal maak ik vaak een pastasaus met tomaten, vandaag even niet. De borden kunnen bij ons schoongelikt terug de kast in.

Pasta met zalm en doperwten

Woensdag: aspergetaart met beenham

De asperges zijn overal volop te krijgen. Maak ter variantie eens deze taart met beenham.

aspergetaart met beenham

Donderdag: mihoen met kip

Op de site staan nog niet zoveel recepten met noedels, terwijl wij dit thuis wel vaak eten. Dit is een lekker Aziatisch recept met peultjes en kip.

Mihoen met kip en broccoli. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Vrijdag: gepofte zoete aardappel en pittige tomatensalsa

Een gepofte aardappel vind ik nu echt een feestje. Vul de bataat met bonen en feta en serveer er een tomatensalsa bij.

Gepofte zoete aardappel

Zaterdag: kwark ontbijtwafels

Wafels voor bij het ontbijt, wil wil dit nu niet? Het water loopt mij weer in de mond, als ik denk aan de kwark ontbijtwafels met peer. Mocht je geen wafelijzer hebben, bak dan kleine pannenkoekjes van het beslag.

Een verwen recept voor het weekend: kwark ontbijtwafels met peer, honing en walnoten. Van het ontbijt maak je een feestje met deze ontbijtwafels.

Zondag: patatas bravas

Vorig jaar zijn wij met de meivakantie naar Spanje geweest. Ik heb er de afgelopen week veel aan gedacht. Eén van de gerechtjes die we dagelijks bestelden was patatas bravas. Yum!

Patatas bravas met knoflooksaus 1b

 

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 156 makkelijke recepten voor het avondeten. Met deze week een pasta recept, asperge taart, een makkelijke maaltijd met mihoen en nog meer lekkers. Klik snel op de foto voor de recepten. #weekmenu #lekkeretenmetlinda

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.