Nog geen beoordelingen

Geroosterde groenten uit de oven

Bij de hele dorade uit de oven, serveer ik geroosterde groenten uit de oven. Bij een uitgebreid kerstdiner hoort natuurlijk ook groenten. Vaak een ondergeschoven kindje. Juist groenten hebben zoveel smaak en het vult ook nog eens goed.

Je kan eigenlijk allerlei soorten groenten gebruiken als bijgerecht voor kerst. Ben je geen fan van een groente als aubergine, laat dit gerust achterwege. Probeer zeker de venkel uit. Een groente die je minder vaak op tafel ziet verschijnen, maar oh zo lekker is uit de oven in combinatie met de vis. De overige groenten zijn ook lekker hoor. Juist het roosteren zorgt voor een extra smaakaccent.

Het handige is dat je zowel de vis als de groenten in de oven zet en je er niet meer naar hoeft om te kijken. Of, en dat vind ik eigenlijk nog handiger, rooster de groenten van te voren. Ze smaken op kamertemperatuur net zo lekker of misschien nog wel lekkerder. Ja, je ziet het dit hele kerstmenu is lekker en makkelijk te maken. Keep it simple: healthy & happy. Morgen heb ik nog een ander lekker bijgerecht en dan zijn we eindelijk toe aan het TOETJE. Dat is nog een verrassing voor jullie, voor mij inmiddels niet meer.

geroosterde groenten uit de oven

Een ander lekker bijgerecht zijn de broccolitaartjes van Reny. Alleen al van het woord “taartjes” word ik blij en ben ik om.

Geroosterde groente uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 venkel
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 verpakking cherry tomaatjes aan de tak
  • olijfolie
  • zout en peper
  • verse kruiden: paar taken rozemarijn en of tijm. Optioneel 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de paprika, courgette, aubergine en venkel in plakken van een halve centimeter. Snijd de ui in grove ringen en plet de knoflook (laat schilletje zitten).
  • Leg alle groenten in een ovenschaal en smeer in met olijfolie. Hiervoor giet ik een olijfolie in een bakje en gebruik een siliconen kwast om mee in te smeren. Leg vervolgens de verse kruiden erop of strooi de gedroogde kruiden erover. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Zet 30-40 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de tomaatjes toe.
  • Serveer op een mooie grote schaal.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt alle groenten, behalve de aubergine, van te voren snijden. Wacht tot het laatste moment met het snijden van deze paarse vriend, want anders droogt het vruchtvlees te veel uit. Vervolgens ga je verder met stap 3, dat is een fluitje van een cent.

De lekkerste kerstrecepten van Linda vind je hier.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Geroosterde groente, bijgerecht voor kerst of een dinertje

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.