• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Pindakaas havermout repen

pindakaas havermout reep

september 27, 2015 door Linda 15 Reacties

Jeetje, mijn 10 x havermout tussendoortjes ging door het dak deze week. Jullie zijn gek op zelfgemaakte gezonde snacks, dat is wel duidelijk. Ik kan het niet laten, want ik heb nog een havermout tussendoortje. Dit recept van de pindakaas havermout repen stond al maanden op mijn “to cook” lijstje. Nou ja koken, dat heb ik niet gedaan.

pindakaas havermout reep

Het idee van deze koekjes heb ik van Pinterest. Mijn tijdlijn staat vol met deze reep waarvoor je slechts 3 ingrediënten nodig hebt: honing, pindakaas en havermout. Zo makkelijk en simpel is het. Alleen kwam ik niet helemaal uit de maatvoering. Dit recept wordt veel in Amerika gemaakt met “cups”. Overal staat 1 cup honing, 1 cup pindakaas en 3 cups havermout. Een cup staat voor een bepaald bekertje dat je vult met het ingrediënt. Nu heb ik die cups niet, dus ik heb een klein perilex glaasje als maatvoering gebruikt. Kijk wat jou past zolang je maar de verhouding 1:1:3 gebruikt, dan komt het vast goed.

pindakaas havermout reep

Is deze reep nou echt gezond? Hmm, ik twijfel. De havermout is natuurlijk helemaal ok. Met honing is ook niet zoveel mis, alleen gebruik ik wel een behoorlijke hoeveelheid en daarvan raakt je bloedsuikerspiegel net zo van in de war als witte suiker. En dan de pindakaas. Wat zal ik hier nou eens over zeggen? Ik ben gek op zelfgemaakte pindakaas met alleen maar pinda’s en een snufje zout. Zoals jullie weten tel ik geen calorieën en laat mij dan ook niet van de wijs brengen van de vetten in de pindakaas. Wel vind ik het van belang om een pindakaas zonder suiker te gebruiken. Fitbeauty zette en aantal pindakaas merken op 1 rijtje. En de blauwe supermarkt heeft sinds kort een variant met 100% pinda’s zonder toevoegingen. Lekker!

pindakaas havermout reep

Het fijne aan deze repen is dat ze binnen 5 minuten klaar zijn. Alleen moeten ze opstijven in de koelkast. Maak deze repen en vries ze in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand. En voor alles geldt, eet ze met mate.

Wat heb je nodig:

  • 180 gram honing
  • 120 gram pindakaas
  • 180 gram havermout
  • extra nodig: bakblik 20 x 20 cm (of gebruik een ovenschaal)

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de honing en de pindakaas op een zacht vuur. Zodra het mengel goed gemengd en verwarmd is, voeg je de havermout toe. Roer met een houten spatel de 3 ingrediënten goed door elkaar heen.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier. Stort het pindakaas havermout honing mengsel erin. Druk plat met een lepel. Zet weg in de koelkast om op te stijven. Snijd met een pizzaroller in repen.

Tip: wil je direct aanvallen op de reep, leg ze dan een halfuurtje in de vriezer.

Tip: leg bakpapier tussen de repen vanwege het kleven.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: SNACK Tags: 30 voel je fit, gezonde snacks, gezonde tussendoortjes, havermout, havermout recepten, havermout tussendoortjes, pindakaas, tussendoortjes, voel je fit

Lees Interacties

Reacties

  1. Annet zegt

    september 27, 2015 om 11:43 am

    Op internet staan omrekentabellen van cup naar gram en van cup naar ml. In sommige winkels kun je maatschepje krijgen van cups. Zoals je die ook kunt kopen van theelepel, eetlepel ed

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 27, 2015 om 2:04 pm

      Hi Annet, ja dat klopt. Alleen had ik geen tijd om naar de stad te gaan en dit te kopen. Ik heb dus even een snel en goedkoop alternatief genomen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. marrita zegt

    september 27, 2015 om 3:22 pm

    Hoi linda kloppen je hoeveeheden wel? Bij de verhouding staat 1:1:3 en als ik bij benodigdheden kijk zie ik dat niet terug. Daar staat 180 gr honing 120 gr pindakaas en 180 gr havermout. Of ben ik in de war?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 28, 2015 om 8:57 am

      Ja het klopt wel hoor Marrita. Je moet zorgen dat je hetzelfde kopje/glaasje gebruikt en dit vult. Dan krijg je verschillende gewichten maar wel de juiste hoeveelheden in volume. Begrijp je het nog? Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Mirjam zegt

    september 30, 2015 om 9:42 am

    Kan het ook met wat minder honing? Of is het dan niet lekker meer?

    Beantwoorden
  4. chucky1012 zegt

    september 30, 2015 om 9:56 pm

    Het ziet er heetlijk uit!

    Beantwoorden
  5. Hannah zegt

    juni 25, 2016 om 9:06 pm

    Briljant! Ik ben al enige tijd fan en maak dit regelmatig als ik zin heb in een snack maar niks in huis heb. Zojuist een manier gevonden om het zo mogelijk nog beter te maken (maar niet gezonder): een blokje pure chocolade smelten en dat er over heen “gieten” voor het de koelkast in gaat… Hallo snickers!

    Minder honing gaat overigens prima.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 27, 2016 om 8:53 am

      Oh lekker zeg. Dat doe ik een volgende keer. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Melinda zegt

    januari 15, 2017 om 3:27 pm

    Leuk recept! Ik denk dat je de honing kan vervangen voor wat dadels. Tenminste, ik maak snickers met dadels en dat plakt goed en is zoet.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 16, 2017 om 9:37 am

      Hi Melinda, ook een goed idee. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Carla zegt

    maart 5, 2017 om 11:14 am

    Wat een fijne recepten maak je, heel erg bedankt hier voor!

    Lieve groetjes,

    Carla

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 6, 2017 om 9:58 am

      Hi Carla, fijn wat goed om te horen zeg. Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Edwin de Vries zegt

    juni 24, 2018 om 1:56 pm

    “En voor alles geldt, eet ze met mate.” als je de ‘repen’ nu eens in een ijsblokjesbakje maakt dan kan je per keer niet te veel van eten.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 28, 2018 om 10:31 am

      Hi Edwin, dat is ook ene goede tip!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Pindakaasseien – Framemaatjes schreef:
    september 4, 2020 om 2:14 pm

    […] *De basis van deze repen is gebaseerd op een recept van Lekker met Linda. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.