Nog geen beoordelingen

Pindakaas havermout repen

Jeetje, mijn 10 x havermout tussendoortjes ging door het dak deze week. Jullie zijn gek op zelfgemaakte gezonde snacks, dat is wel duidelijk. Ik kan het niet laten, want ik heb nog een havermout tussendoortje. Dit recept van de pindakaas havermout repen stond al maanden op mijn “to cook” lijstje. Nou ja koken, dat heb ik niet gedaan.

pindakaas havermout reep

Het idee van deze koekjes heb ik van Pinterest. Mijn tijdlijn staat vol met deze reep waarvoor je slechts 3 ingrediënten nodig hebt: honing, pindakaas en havermout. Zo makkelijk en simpel is het. Alleen kwam ik niet helemaal uit de maatvoering. Dit recept wordt veel in Amerika gemaakt met “cups”. Overal staat 1 cup honing, 1 cup pindakaas en 3 cups havermout. Een cup staat voor een bepaald bekertje dat je vult met het ingrediënt. Nu heb ik die cups niet, dus ik heb een klein perilex glaasje als maatvoering gebruikt. Kijk wat jou past zolang je maar de verhouding 1:1:3 gebruikt, dan komt het vast goed.

pindakaas havermout reep

Is deze reep nou echt gezond? Hmm, ik twijfel. De havermout is natuurlijk helemaal ok. Met honing is ook niet zoveel mis, alleen gebruik ik wel een behoorlijke hoeveelheid en daarvan raakt je bloedsuikerspiegel net zo van in de war als witte suiker. En dan de pindakaas. Wat zal ik hier nou eens over zeggen? Ik ben gek op zelfgemaakte pindakaas met alleen maar pinda’s en een snufje zout. Zoals jullie weten tel ik geen calorieën en laat mij dan ook niet van de wijs brengen van de vetten in de pindakaas. Wel vind ik het van belang om een pindakaas zonder suiker te gebruiken. Fitbeauty zette en aantal pindakaas merken op 1 rijtje. En de blauwe supermarkt heeft sinds kort een variant met 100% pinda’s zonder toevoegingen. Lekker!

pindakaas havermout reep

Het fijne aan deze repen is dat ze binnen 5 minuten klaar zijn. Alleen moeten ze opstijven in de koelkast. Maak deze repen en vries ze in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand. En voor alles geldt, eet ze met mate.

Pindakaas havermout repen

Ingrediënten

Aantal personen14 stuks
  • 180 gram honing
  • 120 gram pindakaas
  • 180 gram havermout
  • extra nodig: bakblik 20 x 20 cm of gebruik een ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de honing en de pindakaas op een zacht vuur. Zodra het mengel goed gemengd en verwarmd is, voeg je de havermout toe. Roer met een houten spatel de 3 ingrediënten goed door elkaar heen.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier. Stort het pindakaas havermout honing mengsel erin. Druk plat met een lepel. Zet weg in de koelkast om op te stijven. Snijd met een pizzaroller in repen.

Linda’s Tips

  • Tip: wil je direct aanvallen op de reep, leg ze dan een halfuurtje in de vriezer.
  • Tip: leg bakpapier tussen de repen vanwege het kleven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.