Weekmenu makkelijke recepten 195

Het is weer zaterdag en tijd voor het nieuwe weekmenu met makkelijke recepten. De eetplanning voor het avondeten is lekker gevarieerd. Wat kun je deze week verwachten? Een vega pasta, Grieks recept met garnalen, een plaattaart met Mexicaanse twist tot een lekker stamppotje. Voor ieder wat wils dus.

Wat een heerlijke week hebben we achter de rug. De sneeuw en het ijs heeft voor veel plezier gezorgd. Van een twee persoons iglo tot een enorme sneeuwpop. Daarbij ging een grote wens in vervulling. We kunnen eindelijk schaatsen in de sloot voor ons huis. Een paar maanden geleden hebben we zelfs de gemeente gevraagd het vele riet te verwijderen zodat er een mooi ijsbaantje kon komen. Het is gelukt!

Vrijdag werd onze kleine mannetje 12 jaar. Vaak denk ik nog dat hij mijn kleine baby is, maar dat lukt echt niet meer… Volgende week gaat hij zijn definitieve keuze voor de middelbare school opgeven.

Hopelijk ga jij ook genieten van het ijs dit weekend

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 195

Maandag: pasta met broccoli

Deze penne met broccoli en kaas is een recept, dat letterlijk honderden keren bij ons op tafel heeft gestaan. We hebben het zo vaak gegeten, dat ik het nu niet meer mag koken :). Het is een makkelijk vegetarisch recept, dat ik graag bereidde na een drukke werkdag. Hopelijk wordt dit ook een toppertje bij jullie thuis.

Pasta met broccoli

Dinsdag: garnalen in tomatensaus

Waan je even in Griekenland. Ooit gehoord van garides saganaki gehoord? Dit is een traditioneel Grieks recept van garnalen in tomatensaus met gebakken feta. Zalig!

garnalen in tomatensaus

Woensdag: bieten stamppot met geitenkaas

Een stamppot doet het altijd goed. Dit winterse gerecht maak je met bieten en geitenkaas, net even anders dan normaal.

Een vegetarische bieten stamppot met geitenkaas, walnoot, appel en gefrituurde uitjes. Deze stamppot past perfect bij de Week Zonder Vlees.

Donderdag: kip in tomatensaus met bloemkoolrijst

Sinds ik een campagne heb gedaan voor Heinz Tomato Frito heb ik altijd een paar pakjes van deze tomatensaus op voorraad. De saus is al goed op smaak en hiermee maak je deze heerlijke kip met bloemkoolrijst. Een ideaal voor iedereen die minder koolhydraten wilt eten. Voor je vrij om de bloemkoolrijst te vervangen door pasta, aardappelen of gewone rijst.

Kip in tomatensaus met bloemkoolrijst

Vrijdag: nacho plaaattaart met bonen

Vrijdag is het feest en staat deze nacho plaattaart met bonen op tafel. Maak gebruik van een verse rol bladerdeeg, leg alle ingrediënten erop, schuif in de oven en schenk ondertussen een drankje voor jezelf in.

Nacho plaattaart met bonen

Zaterdag: bietensalade met geitenkaas

Wil je graag meer groente eten, maar weet je niet hoe? Groente bij de lunch is een makkelijke optie. Ik eet op werkdagen graag een salade die ik voor 2 dagen klaarmaak. Voor deze salade hoef je niet te koken, alleen een paar ingrediënten snijden en klaar zetten in twee bakken met de dressing apart. Zo blijft de salade lekker vers. In dit blog laat ik je stap voor stap in een video zien, hoe ik dit doe.

Bietensalade met geitenkaas en spinazie, lunchsalade met spinazie, rode bieten salade met geitenkaas, geitenkaas salade met walnoten en rode bieten en spinazie

Zondag: kokos crumble met blauwe bessen

Met dit winterse weer kiezen we voor een warm dessert om het weekmenu af te sluiten: kokos crumble met blauwe bessen. Een toetje waar je iedereen blij mee maakt.

Kokos crumble met blauwe bessen

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu makkelijke recepten 195 met deze week voor het avondeten: vegetarische pasta, bieten stamppot, kip in tomatensaus, nacho plaattaart en garnalen in tomatensaus

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.