Het is weer zaterdag en tijd voor het nieuwe weekmenu met makkelijke recepten. De eetplanning voor het avondeten is lekker gevarieerd. Wat kun je deze week verwachten? Een vega pasta, Grieks recept met garnalen, een plaattaart met Mexicaanse twist tot een lekker stamppotje. Voor ieder wat wils dus.
Wat een heerlijke week hebben we achter de rug. De sneeuw en het ijs heeft voor veel plezier gezorgd. Van een twee persoons iglo tot een enorme sneeuwpop. Daarbij ging een grote wens in vervulling. We kunnen eindelijk schaatsen in de sloot voor ons huis. Een paar maanden geleden hebben we zelfs de gemeente gevraagd het vele riet te verwijderen zodat er een mooi ijsbaantje kon komen. Het is gelukt!
Vrijdag werd onze kleine mannetje 12 jaar. Vaak denk ik nog dat hij mijn kleine baby is, maar dat lukt echt niet meer… Volgende week gaat hij zijn definitieve keuze voor de middelbare school opgeven.
Hopelijk ga jij ook genieten van het ijs dit weekend
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 195
Maandag: pasta met broccoli
Deze penne met broccoli en kaas is een recept, dat letterlijk honderden keren bij ons op tafel heeft gestaan. We hebben het zo vaak gegeten, dat ik het nu niet meer mag koken :). Het is een makkelijk vegetarisch recept, dat ik graag bereidde na een drukke werkdag. Hopelijk wordt dit ook een toppertje bij jullie thuis.
Dinsdag: garnalen in tomatensaus
Waan je even in Griekenland. Ooit gehoord van garides saganaki gehoord? Dit is een traditioneel Grieks recept van garnalen in tomatensaus met gebakken feta. Zalig!
Woensdag: bieten stamppot met geitenkaas
Een stamppot doet het altijd goed. Dit winterse gerecht maak je met bieten en geitenkaas, net even anders dan normaal.
Donderdag: kip in tomatensaus met bloemkoolrijst
Sinds ik een campagne heb gedaan voor Heinz Tomato Frito heb ik altijd een paar pakjes van deze tomatensaus op voorraad. De saus is al goed op smaak en hiermee maak je deze heerlijke kip met bloemkoolrijst. Een ideaal voor iedereen die minder koolhydraten wilt eten. Voor je vrij om de bloemkoolrijst te vervangen door pasta, aardappelen of gewone rijst.
Vrijdag: nacho plaaattaart met bonen
Vrijdag is het feest en staat deze nacho plaattaart met bonen op tafel. Maak gebruik van een verse rol bladerdeeg, leg alle ingrediënten erop, schuif in de oven en schenk ondertussen een drankje voor jezelf in.
Zaterdag: bietensalade met geitenkaas
Wil je graag meer groente eten, maar weet je niet hoe? Groente bij de lunch is een makkelijke optie. Ik eet op werkdagen graag een salade die ik voor 2 dagen klaarmaak. Voor deze salade hoef je niet te koken, alleen een paar ingrediënten snijden en klaar zetten in twee bakken met de dressing apart. Zo blijft de salade lekker vers. In dit blog laat ik je stap voor stap in een video zien, hoe ik dit doe.
Zondag: kokos crumble met blauwe bessen
Met dit winterse weer kiezen we voor een warm dessert om het weekmenu af te sluiten: kokos crumble met blauwe bessen. Een toetje waar je iedereen blij mee maakt.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.