• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Flammkuchen met zalm en groene asperges

Flammkuchen met zalm en groene asperges

april 14, 2017 door Linda 2 Reacties

Mijn moeder zegt altijd dat mijn ogen beginnen te glimmen als ik over eten begin. Als vanzelf word ik enthousiast en ik kan er niet over ophouden. Ik moest heel hard lachen toen ze dit van de week weer eens tegen mij zei. En toch heeft ze gelijk! Ik voel dat blije gevoel direct opkomen als ik weer aan deze flammkuchen met zalm en groene asperges denk.  

Maar een terug naar de flammkuchen. Voor als je – net als ik – de trends niet volgt (of begrijpt): een flammkuchen is een flinterdunne pizzabodem uit de Elzas besmeert met crème fraîche. Een hit sinds 2013 en eindelijk op de blog… Traditioneel wordt dit gerecht belegt met uien en spek. Nu met de Pasen in het vooruitzicht leek mij een flammkuchen zalm en groene asperges een goed idee. Van beide ingrediënten kan ik toch geen genoeg krijgen.

Een flammkuchen is ideaal als voorgerecht, borrelhap, als diner met een groene salade erbij of als een lunch. Deze flammkuchen met zalm staat snel op tafel. Daarbij is het ideaal om met meerdere mensen te delen. De bodem is dun, waardoor je een lekker klein hapje eet en er zo genoeg ruimte is voor allerlei andere lekkere gerechtjes. Lekker met een gekoeld glas witte wijn erbij.

Voor het deeg geef ik je twee opties: lekker makkelijk en snel met een verse rol deeg of een recept van collega Laura om zelf te maken. Kijk waar je zin in hebt dit weekend.

Flammkuchen met zalm en asperges. Het deeg voor de flammkuchen maak je zelf of gebruik vers deeg. Het beleg van de plaattaart zijn slechts 3 ingrediënten. Klik snel op de foto voor het recept. #zalm #hapje #pasen

Flammkuchen met zalm en groene asperges

recept voor 1 stuk

  • 1 rol kant en klaar Flammkuchen vers deeg of maak het zelf
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram groene asperge tips
  • 100 gram gerookte zalm

Stappen om flammkuchen met zalm en groene asperges te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Besmeer het deeg met de crème fraîche.
  3. Snijd een dun stukje van de onderkant van de asperges af en leg kris kras op de crème fraîche.
  4. Zet de flammkuchen 15 minuten in de oven en snijd ondertussen de zalm in reepjes.
  5. Haal de flammkuchen uit de oven en leg de reepjes zalm erop en serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Flammkuchen met zalm en asperges. Het deeg voor de flammkuchen maak je zelf of gebruik vers deeg. Het beleg van de plaattaart zijn slechts 3 ingrediënten. Klik snel op de foto voor het recept. #zalm #hapje #pasen

Flammkuchen met zalm en asperges. Het deeg voor de flammkuchen maak je zelf of gebruik vers deeg. Het beleg van de plaattaart zijn slechts 3 ingrediënten. Klik snel op de foto voor het recept. #zalm #hapje #pasen

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Diner, Lunch, Pasen Tags: asperge, asperge recepten, asperges, borrelhapje, borrelhapjes recepten, flammkuchen, groene asperges, groene asperges recepten, hapjes recepten, plaattaart, vis, zalm, zalm recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. karin zegt

    maart 17, 2018 om 3:56 pm

    waar koop je vers Flammkuchen deeg?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 19, 2018 om 9:33 am

      Hi Karin,

      Ik ben gek op het merk Tante Fanny en dat vind je in ieder geval bij de Jumbo. En ik zie nu ook bij de AH. Ik hoop dat je één van de twee winkels in de buurt hebt en vraag het anders even voordat je er speciaal naar toe gaat.

      Laat je het weten als je het recept gemaakt hebt?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl