4 uit 2 beoordelingen
15 minuten
oventijd 15 minuten

Flammkuchen met zalm en groene asperges

Mijn moeder zegt altijd dat mijn ogen beginnen te glimmen als ik over eten begin. Als vanzelf word ik enthousiast en ik kan er niet over ophouden. Ik moest heel hard lachen toen ze dit van de week weer eens tegen mij zei. En toch heeft ze gelijk! Ik voel dat blije gevoel direct opkomen als ik weer aan deze flammkuchen met zalm en groene asperges denk.

Maar een terug naar de flammkuchen. Voor als je – net als ik – de trends niet volgt (of begrijpt): een flammkuchen is een flinterdunne pizzabodem uit de Elzas besmeert met crème fraîche. Een hit sinds 2013 en eindelijk op de blog… Traditioneel wordt dit gerecht belegt met uien en spek. Nu met de Pasen in het vooruitzicht leek mij een flammkuchen zalm en groene asperges een goed idee. Van beide ingrediënten kan ik toch geen genoeg krijgen.

Een flammkuchen is ideaal als voorgerecht, borrelhap, als diner met een groene salade erbij of als een lunch. Deze flammkuchen met zalm staat snel op tafel. Daarbij is het ideaal om met meerdere mensen te delen. De bodem is dun, waardoor je een lekker klein hapje eet en er zo genoeg ruimte is voor allerlei andere lekkere gerechtjes. Lekker met een gekoeld glas witte wijn erbij.

Voor het deeg geef ik je twee opties: lekker makkelijk en snel met een verse rol deeg of een recept van collega Laura om zelf te maken. Kijk waar je zin in hebt dit weekend.

Flammkuchen met zalm en asperges. Het deeg voor de flammkuchen maak je zelf of gebruik vers deeg. Het beleg van de plaattaart zijn slechts 3 ingrediënten. Klik snel op de foto voor het recept. #zalm #hapje #pasen

Flammkuchen met zalm en groene asperges

Ingrediënten

1 stuk
  • 1 rol kant en klaar Flammkuchen vers deeg of maak het zelf
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram groene asperge tips
  • 100 gram gerookte zalm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Besmeer het deeg met de crème fraîche.
  • Snijd een dun stukje van de onderkant van de asperges af en leg kris kras op de crème fraîche.
  • Zet de flammkuchen 15 minuten in de oven en snijd ondertussen de zalm in reepjes.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en leg de reepjes zalm erop en serveer direct.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Flammkuchen met zalm en asperges. Het deeg voor de flammkuchen maak je zelf of gebruik vers deeg. Het beleg van de plaattaart zijn slechts 3 ingrediënten. Klik snel op de foto voor het recept. #zalm #hapje #pasen
Flammkuchen met zalm en asperges. Het deeg voor de flammkuchen maak je zelf of gebruik vers deeg. Het beleg van de plaattaart zijn slechts 3 ingrediënten. Klik snel op de foto voor het recept. #zalm #hapje #pasen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.