Weekmenu 44 makkelijke recepten

Van de week las ik een artikel in het AD dat 33% van de mensen in de stress raakt om te verzinnen wat er op tafel moet komen elke avond. Variëren blijkt lastig te zijn. Van de ondervraagden heeft 61% de afgelopen maand geen nieuw recept geprobeerd. En ik begrijp dit heel goed. Ik heb er zelf jaren mee geworsteld en ook nu heb ik nog dagen, dat ik het echt niet weet. Wat fijn dat hetweekmenu dan weer voor je klaarstaat.

Ik verwacht echt niet dat je het hele menu maakt. Hopelijk haal je er wel inspiratie uit en zet je weer eens iets anders op tafel. Dit hoeft echt niet elke dag. Probeer anders een vaste dag in de week iets meer tijd in te ruimen voor het koken. Met 15 minuten extra kom je al een heel eind en experimenteer met een nieuw recept, zoals de spinazie lasagne of de gebakken noedels.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 44 makkelijke recepten

Maandag: spinazie ricotta lasagne

De spinazie ricotta lasagne is nog voor mijn blogperiode. De combinatie van spinazie, ricotta en tomaat is klassiek en een echte topper.

Spinazie ricotta lasagne. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

Dinsdag: zoete aardappel recepten

De groente van de week is zoete aardappel. Dit knolletje is zo onwijs veelzijdig. Kijk eens bij het overzicht van de zoete aardappel recepten. Ga je voor de frittata, stamppot, burgers of de curry?

zoete aardappel recepten

Woensdag: gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Dikke zachte noedels zijn favoriet bij kinderen. De kip is gemarineerd in soja, ketjap en kruiden. Qua groente kun je allerlei restjes gebruiken of courgette en champignons zoals ik in deze makkelijke maaltijd heb gedaan.

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Donderdag: soffritto de basis van de Italiaanse keuken

Ui, bleekselderij, knoflook en wortel is de basis van vele Italiaanse gerechten. Vervolgens kun je een blik tomaten toevoegen en dan een keuze maken voor gehakt of tonijn uit blik en je hebt een zalige pastasaus. Maak gerust meer soffritto dat je kunt invriezen.

soffritto de basis voor pasta saus

Vrijdag: broodje pulled salmon

Ik ben gek op zalm en helemaal als deze warmgerookt is. Inmiddels kunnen wij dit zelf maken in onze rookoven. Niet getreurd in de supermarkt of bij de visboer kun je dit ook kant en klaar kopen. Vervolgens maak je deze zalige bollen met avocado, mayo, wasabi en rucola. Echt, je eet je vingers er bij op.

broodje pulled salmon

Zaterdag: sandwich gegrilde courgette

Schuif het bammetje met kaas aan de kant. Het is tijd voor kleine taartjes. Grill de courgette en combineer dit met zongedroogde tomaatjes, rucola en heerlijk brood.

sandwich gegrilde courgette

Zondag: speculaas granola

De geur van speculaas is één op één verbonden met de herfst. Het weekend is bij uitstek geschikt om zelf granola te maken. Dit is een speculaas versie met zelfgemaakte speculaas kruiden!

speculaas granola

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.