Kijkje in mijn leven oktober 2017

Pff, is het alweer november. Voor mijn gevoel was ik gisteren nog op zomervakantie en is het overmorgen al kerst. Ik ben er nog helemaal niet klaar voor. De kerst dan hè. Mijn collega’s zijn al druk bezig met de feestmaand, terwijl ik nog niet weet wat er morgen online komt. Tja, dat heeft een reden. Terugkijkend op mijn foto’s zie ik dat er minder gewerkt is deze maand. Kijk maar even mee in het kijkje in mijn leven van oktober.

De maand oktober zijn wij goed begonnen met een weekendje weg. Binnen de vriendengroep hebben wij de traditie om 1x per jaar met alle kinderen “op vakantie” te gaan. We noemen dit het “kidsweekend” en de datum staat bij iedereen elk jaar in de agenda gebeiteld. Ik vind het zo’n waardevol weekend. Je hoeft elkaar niet elke maand te zien om een goede band te houden. Inmiddels zijn we allemaal uit de luiers en dat geeft lucht. De kinderen gaan zelf naar het zwembad. Ik voel mij dan zo trots om te zien dat ze als één groep (19 kinderen!) zwemmen en met zijn allen terug komen. Wie had dat ooit gedacht toen wij 20 jaar geleden in de kroeg stonden te lallen?

kijkje in mijn leven oktober 2017 11

Eindelijk is er ook weer goed nieuws te melden van het huis. Via de groepsapp met de nieuwe buren, vernamen wij dat er activiteiten op de bouw waren. Wij zijn rechtstreeks naar de bouwplaats gereden om het met eigen ogen te aanschouwen. We waren alleen even vergeten om ons te melden bij de opzichter… Haha, gelukkig begreep hij ons wel. Maar we mogen niet meer zonder helm én toestemming de bouw bekijken. Nu blijf ik dus netjes achter het hek staan koekeloeren.

kijkje in mijn leven oktober 2017

Deze poster hing bij de VT wonen en Design beurs. So true! Om eerlijk te zijn, heb ik mij nooit met de inrichting van mijn huis beziggehouden en opruimen vond ik zonde van mijn tijd. Inmiddels kom ik hier van terug (al heb ik een nog steeds een gruwelijke hekel aan). Hoe fijn is als je huis gezellig en opgeruimd is? De woonkamer hebben wij al flink onderhanden genomen. Van verven, heel veel zooi weggooien, nieuwe stoelen en salontafeltjes. De nieuwste aanwinst is een kleed, wel zo prettig met de winter in het vooruitzicht. Niemand die ons begrijpt want over een klein jaartje zijn we weg. En toch woon ik nu zoveel lekkerder in mijn huis.

kijkje in mijn leven oktober 2017

Lekker eten is niet alleen mijn hobby hier in huis. Manlief “zit” er ook op. Hoe leuk is het dan om samen spontaan even te lunchen? Voor jezelf werken heeft zo zijn voordelen. Dit tentje zit dicht bij ons nieuwe huis en ze kunnen ons hier vaker verwachten.

kijkje in mijn leven oktober 2017

Nu mijn site 4 jaar bestaat is het tijd om over de toekomst na te denken. Ik heb wat nieuwe ideetjes en voor eentje had ik een toffe afspraak bij de Pastoe fabriek waar allerlei creatieve bedrijven zijn gevestigd. Binnenkort kom ik met meer info.

kijkje in mijn leven oktober 2017

Feest! Mijn schoonouders waren 50 jaar getrouwd en ik had migraine. Echt zo onwijs balen. Ik had die dag nog een andere belangrijke afspraak staan. Die heb ik afgezegd en ben met mijn medicijnen in bed gedoken, zodat ik bij het diner kon zijn. Enigszins wankel en absoluut niet fit heb ik het net gered.

kijkje in mijn leven oktober 2017

Vakantie! Normaal zijn wij met de herfstvakantie gewoon thuis, niks bijzonders eigenlijk. Nu heeft manlief een opdracht in het noorden van het land. Ik ben met de kids bij hem in de buurt een weekje vakantie gaan vieren. In één woord: ZALIG! Het huisje stond midden in de bossen. Voor mijn gevoel heb ik uren naar buiten zitten staren. Ik heb onwijs genoten van de rust en ruimte. Voor ons doen hebben wij veel ondernomen van hutten bouwen met Staatsbosbeheer, het gevangenismuseum bezoeken, shoppen in Assen en naar zeehoudencrèche Pieterburen. Dit stond al jaren op mijn bucketlist. Een top week en zeker voor herhaling vatbaar.

kijkje in mijn leven oktober 2017

Na dit weekje niks doen heb ik er nog een weekje rust aan vast geplakt. Nou ja, ik heb gewoon gewerkt maar geen nieuwe blogs online gezet. Het was tijd om achter de schermen een en ander op te ruimen, uit te zoeken en ook nieuwe plannetjes maken. Dit heeft mij heel goed gedaan. Ik ga liever voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Met veel plezier heb ik de keuken gestaan en nieuwe recepten gemaakt. Als vanzelf stroomde de recepten uit de pen. Ik kan nooit helemaal een recept uitdenken. Juist in de keuken bedenk ik de finishing touch. Naar mijn idee was ik dit de laatste tijd kwijt. Ik heb goed nieuws: die heb ik terug gevonden!

Van de week deed ik nog een fantastische ontdekking. Vlakbij mijn huis is een volkstuin die gerund wordt door vrijwilligers. Een paar keer per week kun je er biologische groente, fruit en zelfs bloemen kopen. En een handje meehelpen als je wilt. Ik heb de laatste frambozen geplukt en boerenkool, zelfgemaakte thee mix en bloemen meegenomen. Hier ga ik vaker terugkomen!

kijkje in mijn leven oktober 2017

Het is duidelijk. Oktober was een heerlijke maand. Op naar de maand november. Enne, als jullie nog verzoekjes hebben voor Sinterklaas of kerst hoor ik het graag? Ik moet toch nog beginnen…. En kijk ondertussen live mee op (Stories).

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.